Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Yıldız: Sendikalar olarak vazifelerimizi fazlasıyla yapacağız

Yıldız: Sendikalar olarak vazifelerimizi fazlasıyla yapacağız

(Ruha Haber Ajansı / RHA) HAK-İŞ Kriz Komitesi Başkanı Dr. Osman Yıldız, 1 Mayıs’ta gerçekleşen feci kazada 5 kişi hayatını kaybetmesi ile ilgili gelinen son süreç ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

‘EMEKÇİLERİN SORUNLARI 1 MAYIS’TA İFADE EDİLECEKTİ’

Sendika binasında gazetecilere açıklama yapan Yıldız,”1 Mayıs 2019 kutlamalarını 2 konfederasyonumuz Şanlıurfa’da kutlama kararı almıştı. Ancak o gün hepimizi derinden üzen, sarsan ve bizi kahreden bir trafik kazasıyla nedeni etkinliği yapamadık. Başkanlarımız o gün dünyayı ve Türkiye’yi emekçilerin sorunlarını dünyaya olan itirazlarını 1 Mayıs’ta ifade etmek istedi. Maalesef bu trafik kazası sonucu kaybettiğimiz arkadaşlar nedeni ile mitingimizi tamamlayamadık.”dedi.

‘5 KİŞİNİN TEDAVİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR’

Bundan sonraki süreçte arkadaşlarımızla ilgili gereken çalışmaları yapacaklarının altını çizen Yıldız, şunları kaydetti:“Bu feci kaza sadece bizi üzmekle kalmadı, bundan sonraki süreçte de bu arkadaşlarla ilgili yapılması gereken her şeyi yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Kayıplarımız dışında yaralılarımızın durumu çok iyi şuanda Malatya’da 2 tane yaralı arkadaşımız var 2 yaralıdan 1 arkadaşımız bugün taburcu oluyor, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesinde 1 yaralımız var oda doktorlarla konuştuk nerdeyse taburcu olma noktasına gelmiş durumda.

‘SENDİKA OLARAK VAZİFELERİMİZİ FAZLASIYLA YAPACAĞIZ’

Kahramanmaraş’ta 3 yaralı arkadaşımız var diğer arkadaşlarımız taburcu oldu, oldukça durumları iyiler. Bunların sağlığına kavuştuktan sonra biz sendika olarak bundan sonraki süreçte paylaşmada devam edeceğiz. Bundan sonra böyle kazaların yaşanmamasını istiyoruz ateş düştüğü yeri yakıyor, bizim üzüntümüz bir yere kadar asıl üzüntüyü aileler yaşıyor.” diyerek sözlerine son verdi.

Sendika yöneticileri, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan