Anasayfa / TÜM HABERLER / ICCI’nin GES Santrali Jüri Özel Ödülü Bu Yıl Harran Üniversitesi’ne Verildi

ICCI’nin GES Santrali Jüri Özel Ödülü Bu Yıl Harran Üniversitesi’ne Verildi

Enerji piyasasındaki dönüşüm, dijitalleşme ve değişimin ele alındığı 25. ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı ICCI 2019, 8’inci Enerji Ödülleri törenine ev sahipliği yaptı. Gerçekleştirilen törende toplam 22 firma ve kuruluş ödüllerini aldı.

25’inci yılında ‘enerjide değişim ve dönüşüm’ temasıyla gerçekleştirilen ICCI 2019 programında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan teknoloji ve dijitalleşme odaklı değişim ve dönüşüme en iyi ayak uyduran sektör firmaları, farklı projeleriyle ödüle layık görüldü.

Değişim ve dönüşüme ayak uydurmakta öncü enerji yatırımları ödüllerini aldı.

Türkiye’de ve dünyada en önemli gündem maddelerinden biri haline dönüşen dönüşüm, dijitalleşme ve değişime uyum sağlamada öncü olan sektörün güçlü firmaları; yenilenebilir enerji santralleri, termik santraller ve ana ekipman tedarikçisi kategorilerinde ödüllendirildiler. Bu kategoriler dışında 8 ayrı jüri özel ödülü de verildi.

Türkiye’nin enerjisini üretenlerin ödülle enerji depoladığı törene, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK yetkilileri ve kamu üst düzey çalışanları ile çok sayıda akademik ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve enerji sektörünün önde gelen profesyonelleri katıldı.

Şanlıurfa’dan Harran Üniversitesi, GES projesiyle ödül alan firmalardan biri oldu

Özellikle yenilenebilir enerji alanında yapılan yatırımları desteklemek amacıyla da verilen ICCI Enerji Ödülleri Kapsamında, ‘Şanlıurfa Harran GES projesi’yle Harran Üniversitesi GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi adına Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Azmi Aktacir, Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Üniversitede güneş enerjisine yapılan ve kamu kurumları için örnek niteliğinde önemli bir yatırımı oluşturan Harran GES projesi ile kamu sektörüne verilen ilk jüri özel ödülü Harran Üniversitesi’ne layık görüldü. Üniversitemizin güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir kaynaklara olan ilgisi ve desteği tüm kuruluşlar tarafından takdir edilmektedir. Yeşil kampüs hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımını çok önemsiyoruz. İmkanlar ölçüsünde güneş enerjisi yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan