Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / ÇHC’nin başkenti Pekin’de Bayram heyecanı

ÇHC’nin başkenti Pekin’de Bayram heyecanı

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Ramazan Bayramı namazını Çin’deki Müslümanlar ile birlikte kıldı. Pekin Büyükelçimiz Önen, Çin’de Türkiye’nin tanıtım faaliyetlerinin de arttığını söyledi.

Alemi İslam’ın mübarek Ramazan Bayramını tebrik eden ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Bayram namazımızı Çin’deki Müslüman kardeşlerimiz ile birlikte kıldık ve İslam’ın birleştirici özelliğinin güzel bir örneği olarak dünyanın farklı köşelerinden gelmiş cemaatle bayramlaştık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; Bizleri, küslerin barıştığı, ayrı düşenlerin kavuştuğu, safların sıklaştığı, umutların tazelendiği, yüreklerin heyecanla çarptığı bir bayrama daha ulaştırdığı için Rabbimize hamd ediyoruz. Ramazan Bayramı’nın ülkemize ve bütün İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği üyelerinden Pekin Büyükelçimiz Önen’e ziyaret

Büyükelçi A. Emin Önen, önceki gün Pekin’i ziyaret eden Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği üyelerinden oluşan heyeti bugün Büyükelçilik konutunda kabul ederek ziyaretleri ve yapacakları çalışmalar konusunda bilgi alıp fikir alış verişinde bulundu.

Türkiye tanıtım faaliyetiyle 2018’i rekorla kapattık
Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, göreve başladığı günden beri yaptığı çalışmaların sonucunda her iki ülkenin her konuda işbirliğine sıcak bakmaya başladıklarını belirterek, “2019’da Çinli turist hedefimiz 500 bini aşmak, önümüzdeki yıllarda bir milyon hedefine ulaşmak Çin’de geçen yıl yapılan 60’ın üzerinde Türkiye tanıtım faaliyetiyle beraber 2018’i rekorla kapattık. 400 binin üzerinde Çinli turist Türkiye’yi ziyaret etti. Hedefimiz bu yıl Çinli turist sayısında 500 bini geçmek, önümüzdeki yıllarda 1 milyon hedefine ulaşmak. Uluslararası Bahçecilik-Botanik Sergisi kapsamında açılan Türk pavyonunda ülkenin 7 coğrafi bölgesinin mimari özellikleri ve çeşitli yemek türleri tanıtıldı. Çinli turistler için bulunmaz bir imkan, Türkiye’ye gitmeden Türkiye’yi yaşamış oluyorlar. Bu anlamda Çinli turistler her geçen gün burayı gelip gördükten sonra Türkiye’ye olan ilgi ve alakaları daha da fazla oluyor. Türk pavyonu 1 ay önce açıldı. Bu bir ay zarfında yaklaşık 2 milyon Çinli alanı ziyaret etti, dolaştı. Görüştüğümüz yetkililerin söylediğine göre en fazla ilgi alaka gören bizim bölümümüz” diye konuştu.

Çin’de Türkiye’nin tanıtım faaliyetleri artıyor

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, Türkiye’nin Çin’de tanıtılması noktasında geleneksel yöntemlerden ziyade “Çin’i Çinliler tanıtmalı” söylemini kullanarak, bu kapsamda adımlar atıldığını belirtti.

Geçen yıl sosyal medyada takipçileri birkaç milyona ulaşan kitap yazarları, gazete yazarları, köşe yazarları, sosyal medya fenomenleriyle çalışıldığını dile getiren Önen, bu kişilerden oluşturulan 6’dan fazla heyetin Türkiye’nin önemli turizm kentlerine gönderildiğini hatırlattı.

Bu heyetlerin Türk Hava Yolları (THY) ile iş birliği içerisinde İstanbul, Kapadokya, Konya, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep ve Karadeniz’e de gönderildiğini belirten Pekin Büyükelçimiz Önen, söz konusu Çinli heyetlerin gittiği yerleri, yazıları sosyal medyada paylaşarak, Türkiye’yi tanıttığını söyledi.

Çin ile Türkiye arasında hava trafiği artacak

Çin-Türkiye arasında hava yolu şirketlerinin sefer sayılarının artması konusunda da bilgi veren Büyükelçimiz Emin Önen, Çinli hava yolu şirketlerinden China Southern Airlines’ın, Pekin-İstanbul ve Vuhan-İstanbul seferlerini, Sichuan Airlines’ın da Çıngdu-İstanbul seferlerini başlattığını belirterek, ”İnşallah başka bir hava yolu şirketi de başka bir şehirden İstanbul’a planlamasını yapıyor” şeklinde konuştu.

Büyükelçimiz Önen, Türk Hava Yollarının (THY) uçuş frekansının artırılması için Çin’deki havacılık otoritelerinde karşılaştıkları bazı pürüzlerin giderildiğini belirterek, THY’nin kadim ‘İpek Yolu’nun başlangıcı, Toprak Askerler (Bingmayong) ve 13 asırlık Şian Ulu Camiinin bulunduğu Şian ve liman kenti Şiamın’a seferlere başlaması için girişimler yapıldığını söyledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan