Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Göbeklitepe’deki Yüksek Giriş Ücretleri Meclise Taşındı

Göbeklitepe’deki Yüksek Giriş Ücretleri Meclise Taşındı

(Ruha Haber Ajansı/RHA)-HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa Müzesi ve Göbeklitepe’deki yüksek giriş ücretlerini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet  Ersoy’a sordu. Sürücü, zaman zaman gündeme gelen Göbeklitepe giriş ücreti ile ilgili soru önergesi verdi.

İşte Sürücü’nün Kültür ve Türizm Bakanı Mehmet  Ersoy ’a sorduğu o yazılı önerge,”UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve tüm dünyanın dikkatini çeken Şanlıurfa’daki Göbeklitepe insanlık tarihinin bilinen ilk tapınakları arasında yer almaktadır. Göbeklitepe’deki tapınaklar M.Ö. 12.000’de inşa edildiği bilinmektedir. Dinler tarihini etkileyen Göbeklitepe, bilinen ilk ibadet merkezidir. Yeryüzündeki ilk inanç merkezi olmasının ve buğday kalıntılılarının yanında büyük kaya parçalarının şekilli bir biçimde buraya taşınmasından ötürü, yerleşik hayatın ilk dönemlerinin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Tarihin, dinin, kültürün ve insanlığın önemli bir noktası olan Göbeklitepe’nin önemini yaymamız ve gelecek nesillere aktarmamız oldukça önemlidir. 2019 yılının “Göbeklitepe Yılı“ olarak ilan edilmesi Şanlıurfa’ya turizm açısından avantaj yaratması beklenirken müzeye girişte alınan ücret sebebiyle dezavantaj yaratmaktadır. Yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmesine rağmen bu tapınakların girişinde alınan fahiş fiyatlardan dolayı çoğu turist Göbeklitepe’yi ziyaret edemeden geri dönmektedir. Müze girişinde alınan yüksek ücretlerden dolayı insanların Göbeklitepe’ye olan ilgisi azalmaktadır. Bu durumdan en çok etkilen Şanlıurfa halkı tepkilerini bize iletmişlerdir. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere Şanlıurfa halkı yanı başlarında olan dünya kültürünü ziyaret edememektedirler. Geçen sene 5 TL olan giriş ücretleri bu yıl 7 kat artarak 35 TL olmuştur. 5 kişilik bir ailenin giriş ücreti olarak 175 TL ödemek zorunda olmaları halkta tepkiye yol açmaktadır.”ifadelerine yer verildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan