Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Şanlıurfa emniyetinden büyük operasyon: 114 gözaltı (VİDEO)

Şanlıurfa emniyetinden büyük operasyon: 114 gözaltı (VİDEO)

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce, iletişim yoluyla dolandırıcılık yapan organize suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 114 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan 114 kişiden 98’i tutuklandı.16’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada,”İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Hatay, Gaziantep, Konya, Bitlis, Şırnak illeri başta olmak üzere toplam 26 ilde 54 ayrı adreste eş zamanlı operasyon yapılmış, yapılan operasyonlarda 114 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların kendilerini polis, asker, savcı gibi unvanlar ile tanıtarak vatandaşlar üzerinde korku ve tedirginlik yaratmak suretiyle para talep edip dolandırdıkları tespit edilmiştir. Yakalanan şahısların üzerlerinde, araçlarında ve evlerinde yapılan aramada ise dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı tespit edilen 57 adet cep telefonu, 42 adet sim kartı, 1 adet laptop, 1 adet bilgisayar kasası, 1 adet av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, banka kartları ve sim kart blokları ele geçirilmiştir. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Akçakale adliyesine sevk edilen şüphelilerden 98’l tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş 16 şüpheli ise Adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Yapılan operasyon ile vatandaşlarımızın toplam 11.403.350.00 TL parasının dolandırılması önlenmiştir.”denildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan