Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Mevsimlik tarım işçilerinin sorunları ele alındı

Mevsimlik tarım işçilerinin sorunları ele alındı

Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci başkanlığında Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin sorunları ve çözüm yolları değerlendirildi.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürleri ile Hayata Destek Derneği’nin yetkilileri katıldı.

Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin sorunları hakkında yapılan çalışmaların sonuçları hakkında görüş alış verişinde bulunulduğu toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdüründen, Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu Başkanı Hatice Bulum, hazırladıkları faaliyet raporunu katılımcılara sundu.

İlkbaharda Mevsimlik Gezici Tarım İşçisi ailelerin çalışmak amacı ile İl içi ve İl dışı göçe başladığını kaydeden İzleme Kurulu Başkanı Hatice Bulum eğitim öğretim sezonu bitmeden ailelerin öğrenci olan çocuklarını alarak işe gittikleri belirtti. Yaz ayı boyunca da mevsimlik göçün devam ettiğini belirten Bulum, sonbaharda eğitim ve öğretim sezonunun başlamasına rağmen öğrencileri yaklaşık 2 ay eğitime geç başladıklarını tespit ettiklerini dile getirdi.

Kaymakamımız Sayın Ömer Dereci, ilçenin yoğun olarak tarım göçü verdiğini belirterek, bu göçten en çok eğitim çağındaki öğrencilerin etkilendiğini ifade etti. Sayın Dereci yaptığı konuşmada: ” İlkbaharla birlikte bu yıl ilçemizden ilkokul, ortaokul ve lise çağında 3850 öğrencimiz eğitimlerini aksatarak mevsimlik işe gittiklerini tespit ettik.

Öğrencilerin aileleri ile birlikte daha çok Manisa, Konya, Ankara, Bursa, Malatya ve Yozgat illerine gittiklerini sınıf rehber öğretmenlerimizin takibi ile belirledik. Öğretmenlerimizin aileleri ikna çabaları sonucunda birçok öğrenci okullarımızın pansiyonlarına yerleştirildi. Buna rağmen 3850 öğrencinin aileleri ile mevsimlik işe gitmesinin önüne geçilemediğini  esefle görüyoruz.

KURUMLAR ARASI KOORDİNASYONUN ÖNEMİ

Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin sorunlarının çözümünde kurumlar arası koordinasyonun önemine değinin Kaymakamımız Sayın Ömer Dereci: ” Mevsimlik Tarım İşçiliği sorunu sadece bir kurumu ilgilendiren bir sorun değildir. Tüm kurumlar yekti sahaları içinde soruna çözüm üretme konusunda aktif olmak zorundadır. Özellikle sorunun teşhisi ve soruna çözüm üretme konusunda ölçülebilir veriler çok önemli. Sürekli güncel ve işlenebilir verilerin kurumlar arasında paylaşılmasına olanak sağlayacak kurumsal bir koordinasyonu sağlayacağız. Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri ile ilgili toplantılarımızı da sıklaştıracağız.

YEGANE ÇÖZÜM İSTİHDAM

Mevsimlik Gezici Tarım İşçiliğinin yegane çözüm yolunun istihdam alanı yaratmak olduğunu belirten Kaymakamımız Sayın Ömer Dereci, Viranşehir’de istihdam alanı yaratmak için yoğun bir mesai harcadıklarını ifade etti. İstihdam başlığı altından iyi bir ilerleme kaydettiklerini ifade eden Sayın Dereci, istihdam ile birlikte başta eğitim sorunu olmak üzere bir çok alanda iyileşmelerin oluşacağını sözlerine ekledi.

Hayata Destek Derneği yetkilileri toplantının sonunda Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerine yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan