Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Kupkuru Bir Şehir

Kupkuru Bir Şehir

Uzun bir süre sonra yeniden buluştuk.

Seçimler ülkesi olduk. Son 5 yılda yanlış hatırlamıyorsam 7 seçim atlattık. Hayat şartları, ekonomi, eğitim, işsizlik gibi konular hep gündemde kalırken ve geriye giderken makam, mevki ve güç kavramları öne çıktı belli bir kesim için yani seçen ile seçilenler için.

3

Yukarda ki paragrafı biraz daha açalım. Tabi ki örneklerle. Şehri karış karış bilmeseniz de gözünüze çarpmıştır. Yan yana bulunan 2 binanın biri 3 katlı biri 5 katlı. Bazı bölgelerde 6 hatta 7 katlı olduğu görülüyor. Yasaya göre o bölgede en fazla 3 kat yapma izni var. 5 kat yapan bu gücü nereden alıyor. Benden almıyordur herhalde.

Son günlerde hava sıcaklıkları 50 derecenin de üzerine çıkıyor. O dayanılmaz sıcaklıklarda dışarıda bulunanlar gölge yerlere kaçarken içeride bulunanlarda klima ve vantilatörlerle serinliyorlar. Bu kadar sıcak olmasının nedeni yeşil alanların eskiye göre azalması olarak gösteriliyor. Ne tarafa bakılsa betonlar yükseliyor. Belediyeler eliyle, yeni imar alanları yaratıp, betonlaşmanın önünü açtılar. İmara açılmayan yerlerde de betonlaşma had safhada. Peki bunun gücünü nereden alıyorlar? Onu da benden almıyorlar herhalde.

Rantçıları Tarım Bakanlığı durduracak mı? VİDEO

“Betona dayalı büyüme bir kalkınma modeli değildir. Karın doyurma modelidir.” Diye bir cümle okumuştum. Yazanın ellerine sağlık. Yüzde bir milyon katılıyorum. Bir dönem kaşmer muhabbeti konuşuluyordu her mecrada. Yok böyle olmuş yok şöyle olacak diye. Çoktandır konuşulmuyor. Taa ki altyapı ile elektrik istendiğinde yeniden gündeme gelecek. Ve emlakçılarda uygun fiyata süper daireler denildiğin de gündeme gelecek. Sonu da dağ eteği bölgesi olacağa benziyor. Tüm bunları yapanlar gücü nereden alıyor?

Şanlıurfa’nın genelinde belediyelerin yeni imar alanları açmasını engellemeleri gerekir. Birçoklarımıza göre mevcut alanlar yeterlidir. Yeterli olmazsa bir mahalleden diğerine giderken 2 otobüs değiştirilmezdi.

——————————————–

Seçimler bitti. Hayırlı olsun ziyaretleri de medya da pek görülmese de bitti gibi. Şimdi sıra hizmette. Gördüğümüz kadarıyla yeni seçilen belediye başkanlarıyla devam eden belediye başkanlarının hizmet aşkı gözleri yaşartıyor. Hemen hemen bütün belediyelerin haberleri yer alıyor medyada. İlaçlama yaptık, asfalt yaptık, yıktık, yeniden yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz, Elinize sağlık ama;

İlaçlamada geç kaldınız, asfalt noktasında sınıfta kaldınız. Geçtiğimiz her yol ya çukur ya da asfalt yoksunu. Kaçak yapıları yıktınız ama devamını getirmediniz. Yüzlerce kişinin çalışıyor dediğiniz kavşaklarda çalışan bir kişi bile bulamadık. Çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz diyebiliyorsunuz. Bizlerde bunlara şükür diyoruz.

Neden kupkuru şehir dediğimi anladınız mı?

——————————————–

Ve son olarak Şanlıurfa Gündemi;

İstanbul seçimleri için yetkili ve seçilenler anlamında hepsi destek için İstanbul’a gitmişlerdi. Verilen gazlarla, reklamlarla destek turuna çıktılar. Olmadı yapamadılar ellerine ve yüzlerine bulaştırarak kupkuru olan şehre geri geldiler. Allah onları ıslah etsin.

*Elektrik ve su abonesi yapılmayan bir iki muhtarın elektriği kesilmişti.  Muhtarın nasıl elektriği kesilir diye yaygara çıkarmıştı. Abonen yoksa tabi ki kesilir. Elektrikle birlikte suyu da kesilmiştir inşallah. Muhtarları rüyadan uyandırmak gerekiyor.

*Şanlıurfaspor’da yeni yönetim belli oldu. Mehmet Yılmaz başkanlığında ki yeni yönetim takımı bir üst lige çıkarabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bir tarafta 12 oyuncu ile anlaşıldı diye haberler çıkıyor diğer taraftan yalanlanıyor. Onlarda da belirsizlik var. Para var mı ki transfer yapılabilinsin. Bekleyip göreceğiz.

Urfa Göbekli Tepe’de gizemli meteor izleri

*2019 yılı Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle Şanlıurfa tarihinin en fazla turist gelen yılına göz kırpıyor. Gelenler sadece Göbeklitepe’yi değil Balıklıgöl, Şanlıurfa kalesi Eyyüp peygamber gibi tarihi yerlere de gidiyorlar. Bizler için sevindirici olan bu durumda şu sorular aklıma geliyor. Kalacak yer sıkıntısı yaşadılar mı, Alışveriş yaparken kazıklandılar mı,  ve son olarak Memnun ayrılıyorlar mı? Gelecek yıl yeniden gelirlerse sıkıntı yok ya gelmezlerse bunu da bekleyip göreceğiz.

*Hiç bitmeyecek olan sorun trafik. İşler yerlerde tıkanan trafiğe vatandaşlar isyan ediyor. Çözüm var mı tabi ki var. Onu da diğer köşe yazımızda konuşalım

Esenlikle ve hoşça kalın….

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan