Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Suruç’taki Patlamada Ölenler İçin Anıt

Suruç’taki Patlamada Ölenler İçin Anıt

(Ruha Haber Ajansı/RHA)-Şanlıurfa’nın Suruç ilçe Belediyesi tarafından,33 gencin öldüğü Amara Kültür Merkezi bahçesine anıt dikmeyi planladığı bildirildi.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde 20 Temmuz 2015 yılında, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ‘Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda basın açıklaması yaptığı sırada, büyük bir patlama meydana gelmişti. Canlı bomba saldırısında 33 kişi yaşamını yitirmiş, 100’ü aşkın kişi de yaralanmıştı.

Suruç Belediyesi, 33 gencin öldüğü Amara Kültür Merkezi bahçesine dikmeyi planladığı anıt için Urfa Büyükşehir Belediyesi’nden tapu tahsisi bekliyor. Eşbaşkan Hatice Çevik, dikmeyi planladıkları anıtla katledilen gençlerin anısını yaşatacaklarını ifade etti.

Eşbaşkan Çevik,”Katledilen gençler adına, oraya bir anıt yapmak en büyük hayalimizdir. Yapmamız gereken en önemli icraatlardandır. Manevi olarak böyle değeri yüksek bir yerin ŞUSKİ’ye devredilmesi ve sıradan bir yermiş gibi davranılması bizim canımızı acıtıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptığımız görüşmede kültür merkezine dönüştürüleceğine dair söz aldık” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan