Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Sağlık-Sen Başkanı Yabir’den İl Sağlık Müdürü Erkuş’a sert tepki

Sağlık-Sen Başkanı Yabir’den İl Sağlık Müdürü Erkuş’a sert tepki

(Ruha Haber Ajansı / RHA) Sağlık-Sen Şanlıurfa İl Başkanı Abdulkadir Yabir, kentteki sağlık sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca Yabir, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savunarak ağır eleştirilerde bulundu.

 Sağlık-Sen Şube Başkanı Yabir, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:”Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünün basın yayın biriminden kamuoyuna duyuru başlığıyla bir açıklama yapıldı ilimizde ki sağlık sorunları ile ilgili. Çalışanların haklarını korumak ve vatandaşlarımızın sağlıklı ve doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacı ile bu duyuruda iddia edilen bilgilerin gerçeklikle uzaktan yakından bir alakası olmadığını vurgulamış ve belgelerimizle bunu açıklayacağımızı duyurmuştuk. Duyurumuzda umut ediyoruz ki sağlık müdürümüzün bundan haberi olmasın, zira bu kadar yalan, yanlış bilgiden oluşan bir belgeyi resmi belge sıfatıyla yayınlamak tam anlamı ile bir akıl tutulmasıdır.”

 “KENDİNİ KORUMA HIRSI İLE KALEME ALINMIŞ BU METNİ KABUL ETMİYORUZ”

 İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri yetkililerinin basın açıklamasını whatsapp durumu yapmasını eleştiren Yabir,”Yetmedi kamu hastaneleri başkanı tüm idarecileri cep telefonlarıyla arayıp durum yapmaları konusunda baskı yapmaya başladı. Nitekim basında ‘durum yaparsanız iyi olur’ şeklinde guruplardaki paylaşımlarını görmüşsünüzdür. Bu noktada koskoca Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü kamu hastaneleri başkanını koruma içgüdüsüyle, yine kamu hastaneleri başkanı yönlendirmesiyle bu utanç tablosuna sokmak hiç kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir. Kamu hastaneleri başkanı kendini koruma hırsı ile kaleme alınmış bu metni kabul etmiyoruz. Ve rica ediyoruz. Eğer bir açıklama yapma ihtiyacı duyarsanız kendi özel sosyal medya hesaplarınızdan yapın ki biz şerefli bir devlet kurumunun ismini her ne kadar siz tüm ciddiyetini ayaklar altına almış olsanız da yalan dolanla anmaktan biz ziyadesiyle rahatsızlık duyuyoruz.” diye konuştu.

 ‘BU BİLGİLER İÇİN SAĞLIK MÜDÜRÜ OLMANIZA BİLE GEREK YOK!!!’

 “Müdür bey ve kamu hastaneleri başkanının açıkladığı o utanç belgesinin gerçek halini paylaşmak istiyoruz. Doktor atamaları rutin işlemlermiş, kendilerinin dahli yok imiş, zaten geçen seneye göre de daha iyi durumdaymışmışız.” diyen Yabir, şöyle konuştu:”2019 yılında 85 doktor gitmiş. En hafif tabiri ile izansızlık ve insafsızlık. Bu bilgiler için sağlık müdürü olmanıza bile gerek yok! Google’dan alabilirdiniz. Ama anlaşılan kamu hastaneleri başkanının baskılarına dayanamamışsınız. Evet, doktor atamaları tüm şehirlerde bakanlığımızın 2 ayda bir olan zorunlu hizmet atamaları, eş durumları ya da iller arası yer değiştirme kuralarından oluşmakta. Bizim farkımız ise bize her 2 ayda 1 defa bakanlığımız tarafından yapılan mecburi hizmet ataması ile gelen doktorlarımızın bu görev tarihi dolar dolmaz gitmeleri.

 “İDARİ BASKI, MOBİNG UYGULAMALARI DAYANILMAZ BOYUTLARA ULAŞTI”

 Son dönemde neredeyse tek gerekçe kötü çalışma koşulları ve idari baskılar. Mobbingi bir idari hak olarak gören Kamu Hastaneleri Başkanının uygulamaları dayanılmaz boyutlara gelmiş 17 yıldır Urfa’da çalışan hekimler bile istifanın eşiğine gelmiştir. Urfa’dan ayrılan hekim sayıları ise; 130 uzman, 89 pratisyen, 45 diş tabibi, 1 uzman diş tabibi, toplamda 265. Doktor sayısında azalma olmasına rağmen ilginç olarak poliklinik sayısında artışa gidilmiş, atıl olan küvezler hizmete alınmış. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son dönemlerde daha önceden aktif olan kadın doğum servisi kapatılmış şu anda doğum yapılmamaktadır. Poliklinik sayılarında yine son dönemlerde 5 poliklinik kapatılmıştır.”

 “BİLGİLERİ BİLEREK VE İSTEYEREK SAKLAMA YOLUNA GİTMESİ VAHİM VE TEHLİKELİ BİR HADİSEDİR”

 Ayrıca Yabir, hastanelerdeki döner sermaye sistemini de sert sözlerle eleştirdi. Yabir, şöyle konuştu:”Şanlıurfa İl Sağlık Müdürünün bu verdiğimiz bilgileri bilmiyor olması kabul edilemez ölçüde vahim bir hadisedir. Biliyor ve bu bilgileri bilerek ve isteyerek hem resmi kurumlardan hem de vatandaşlarımızdan saklama yoluna gitmesi ise çok çok daha vahim ve tehlikeli bir hadisedir. Tüm bunları göz önüne alınca baskı ve mobbinglerin devam edeceğine artık eminiz.”

 “ALGI YÖNETİMİ DERSİNİZİ ABİLERİNİZDEN İYİ ALMIŞSINIZ!!!”

 İlgili yetkililere sert eleştirilerde bulunan Yabir,”Zira açıklamalarını whatsapp durumu yapmayan idarecileri listeleyen kamu hastaneleri başkanının önümüzdeki günlerde listedekilere neler yapacağını açıkçası biz de merakla bekliyoruz. 2 ayda bir yaptığı her atamayı sanki kendi marifetinizmiş gibi bu vatandaşa öyle bir servis ediyorsunuz ki, bu lütuf için şükran duymamızı bekliyorsunuz herhalde. Hakkınızı teslim etmek adına algı yönetimi dersinizi abilerinizden iyi almışsınız. Bu sağlık çalışanlarının üzerindeki kirli oyunlardan vazgeçin, Urfa sağlığını tatmin aracı yapmaktan vazgeçin.”diye konuştu.

 YABİR: ÜYELERİMİZİN VE DELEGELERİMİZİN YERİNİ DEĞİŞTİRMEKTEN VE İSTİFAYA ZORLAMAKTAN VAZGEÇİN !!

 Sağlık-Sen olarak vatandaşlar ve sağlık çalışanlarının rahat bir ortamda çalışması için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını belirten Yabir,”Her eleştirimizin ardından üyelerimizin ve delegelerimizin yerini değiştirmekten ve istifaya zorlamaktan vazgeçin. Siz değerli sağlık yöneticilerimizden cefakar vatandaşlarım ve sağlık çalışanlarımız adına tek ve özel ricamız bizi lütfen daha fazla rencide edip aklımızla alay etmeyin. Aksi halde bu memleket sahipsiz değil, sadece sabırlıdır.”diyerek sözlerine son verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan