Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Beyazgül’den ‘Trambüs’,”Çevik Kuvvet’,’Borç’ açıklaması (VİDEO)

Beyazgül’den ‘Trambüs’,”Çevik Kuvvet’,’Borç’ açıklaması (VİDEO)

(Ruha Haber Ajansı / RHA) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Beyazgül; Çevik Kuvvet Projesi, Trambüs, belediyenin borçları ve birçok konuya açıklık getirdi.

ÇEVİK KUVVET PROJESİ !!

Özel bir otelde düzenlenen toplantıda gazetecilere açıklama yapan Beyazgül, Çevik Kuvvet Projesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek konuyu AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanına bizzat ilettiklerini ifade etti.  Beyazgül, bakanlıkla yaptıkları son görüşmede projenin bitirilmesi konusunda tarih aldıklarını açıkladı.

BELEDİYENİN BORÇ DURUMU NE KADAR ?

Büyükşehir Belediyesi’nin borç durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Beyazgül, yaklaşık 1,5 milyar liradan aşağı bir rakam olduğunu belirtti. Beyazgül, şunları kaydetti:”Borç durumunu çokça ifade etmek durumunda değiliz. Bize bildirilen rakamların resmi kurumlardan teyitlerini çokça almadım ama borcun olduğu doğru. Daha önceki belediyelerden gelen borçlar var. Sigorta, maliye, enerji borçları var. Bu konuda elimizin, kolumuzun bağlanması söz konusu değil; çünkü çalışmalarımızı yapıyoruz. Beton, stabilize, asfalt yol çalışmalarımız devam ediyor.

2 MİLYON LİRA TASARRUF ETTİK !

İhalelerimiz devam ediyor. Borçlarımızı dönüştürememek gibi bir durumda söz konusu değil. Tasarruf tedbirlerimiz devam ediyor. Enerji de tasarrufa gittik. Ticari tarifeden aldığımız enerjiyi sanayi tarifesine düşürdük. Yüzde 18 civarında tasarruf sağladık. Buda 2 milyon civarında bir rakam ediyor. Bizden önceki belediye başkanımızda elinden gelen gayreti göstermiştir.’’dedi.

BEYAZGÜL’DEN TRAMBÜS AÇIKLAMASI

Trambüs çalışması ile ilgili Beyazgül, konuyla ilgili büyükşehir belediyesi ulaşım daire başkanlığından brifing aldıklarını belirtti. Beyazgül, şöyle konuştu:”İlk başta, trambüslerin mevcut körüklü otobüslerin uzunluğuna dönüştürülmesi gerektiğini söyledim. İhaleye çıkılırken, trambüsler 25 metre uzunlukta olduğu için, şartları değiştirmek için Yüksek Fen Kurulu’na müracaat ettik.  Firma da bu durumu kabül etti. Yüksek Fen Kurulu’ndan izin çıkar çıkmaz, konuyla ilgili gerekeni yapacağız. Bu şekilde olursa zarar da etmeyeceğiz. Trambüslerin ayrıca şarjları güçlendirilecek. Şarj istasyonunu Üniversite ile ABİDE arasına koyacağız. Hiçbir sistem kurulmadan, güçlendirilmiş şarjla bu alanda gidip gelebilecek.’’ diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE BANKAMATİKÇİLER VAR MI?

Bankamatikçi çalışanlarla ilgili olarak gerekenleri yaptıklarını ifade eden Beyazgül, belediyede kartlı sisteme geçtiklerini dile getirdi. İşine gelmeyen ve işini yapmayan kişilerle ilgili gerekenlerin yapılacağını belirten Beyazgül, fakir fukaranın hakkını hiç kimseye yedirmeyeceklerinin altını çizdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan