Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Ceylanpınar’da 15 Temmuz Coşkusu (VİDEOLU)

Ceylanpınar’da 15 Temmuz Coşkusu (VİDEOLU)

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ceylanpınar’da organize edilen programda binlerce kişi bir araya geldi.
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişiminin 3. yılı dolayısıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı ilk günkü coşkuyla gerçekleştirildi. Cumhuriyet Parkı Miting alanında bir araya gelen binlerce kişi gecenin ilerleyen saatlerine kadar alanda bayrak sallayarak demokrasi nöbeti tuttu. Programda protokol uygulanmaması dikkat çekerken İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve kurum amirleri vatandaşlarla birlikte oturarak programı izledi.
Kur’an’ı kerim tilaveti ile başlayan program yapılan konuşmalar, şiir ve ilahi dinletileri, sinevizyon gösterimi, yatsı namazının kılınması ve ikram dağıtımı ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Ceylanpınar İlçe Müftüsü Hasari Altınova, 15 Temmuz gecesinin bir darbe gecesinden öte bir işgal gecesi olduğunu söyledi. “Bizi bölmekten, parçalanmaktan muhafaza eden Rabbimize şükürler olsun.” diyen Altınova, “Aziz şehitler görevleri yaptılar ve bu ülkeyi bize emanet olarak bıraktılar. Başta Ceylanpınarlı şehidimiz Ümit Yolcu olmak üzere tüm şehitlerimize Yüce Allah rahmet eylesin. Onlar bize bir emanet bıraktı. Bize düşen ise o emanete sahip çıkmaktır.” diye konuştu.

15 TEMMUZU YENİ NESİLLERE ANLATMALIYIZ
15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Bayrampaşa’da şehit düşen Ceylanpınarlı Ümit Yolcu’nun ağabeyi Bahattin Yolcu da 15 Temmuz’da şehit düşenleri bu vatanı yeniden bu millete armağan ettiğini belirterek 15 Temmuz’u yeni nesillere anlatılması gerektiğini vurguladı.

BAŞKAN AKSAK: MİLLETİMİZ YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞI YAZMIŞTIR
Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak da 3 yıl önce ülkemiz tarihinin en alçak ihanetlerinden birinin yaşandığını hatırlatarak, “O günün gecesinde FETÖ terör örgütüne mensup hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ile milletimizi, cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmişti. Milletin silahlarını yine bu aziz millete doğrultmuş ve darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak milletimiz sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak suretiyle darbeyi bertaraf etmiştir. O gece milletimiz yeni bir kurtuluş savaşı yazmıştır.” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM KEKLİK: EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR İHANET YAŞANDI
İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik ise 15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte hain bir saldırıya maruz kaldığını aktararak “15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirile hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlarımızı milli irade, demokrasi ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmaya meydanlara davet etmesi üzerine başta kahraman milletimizin darbecilere karı verdiği destansı mücadelesi ile devletine ve milletine bağlı asker ve polislerimiz ve diğer kamu görevlilerimizin etkin mücadelesi sonrası bertaraf edilmiştir.” diye konuştu.

Program okunan sala ve duanın ardından son buldu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan