Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / İnfak-Der Giyim Mağazası Açtı

İnfak-Der Giyim Mağazası Açtı

Şanlıurfa İnfak-Der ihtiyaç sahibi aileler için giyim mağazası açtı.
Şanlıurfa İnfak-Der tarafından Haliliye ilçesindeki ihtiyaç sahibi aileler için giyim mağazası açıldı.
Haliliye ilçesi Hızmalı Mahallesi’nde açılışı yapılan mağazanın açılış kurdelesini Haliliye İlçe Kaymakamı Ali Yılmaz, Haliliye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uğur Gönüllü yaptı.
Şanlıurfa İnfak- Der Başkanı Mustafa Halat, gönüllülük esasına göre çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekerek, hayırseverlerden destek istedi.
“Mağazamız sadece bayramda değil, yıl boyunca açık kalacaktır”
Açılışını yaptıkları giyim mağazası hakkında bilgi veren Halat, “Şu an özellikle bayram arifesinde ihtiyaç sahibi, yetim ve öksüz ailelerimizin giyim ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu mağazaya açtık. İnşallah mağazamız sadece bayramda değil, yıl boyunca açık kalacaktır. Özellikle bizim ilk hedefimiz 650 tane yetim ailenin giyim ihtiyaçlarını karşılamak. Özellikle Haliliye ilçesinde oturan yerli ailelerimizin giyim ihtiyaçlarını burada karşılamak istiyoruz.
Zaten Ramazan ayı içerisinde yerli ve muhacir konumundaki Suriyeli kardeşlerimizin de ihtiyaçlarını elimizden geldiğince gidermeye çalıştık. Belki 2 bin koli gıda malzemesi dağıttık, halen de zaman zaman bu faaliyetlerimiz devam etmektedir. İnşallah şu anda da giyim üzerine çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
“Fakirlerimizi sadece Ramazan ayında hatırlamayalım”
Açıklamasının sonunda Şanlıurfa’daki hayırseverlere seslenen Halat, ; Hayırseverler gelsinler çalışmalarımızı yerinde görsünler. Kendi yardımlarını kendi elleriyle ihtiyaç sahiplerine versinler; çünkü bizim çalışma prensibimiz de diğer derneklerden farklı. Biz kişinin getirdiği yardımları bize vermesin istemiyoruz. Kendi eliyle ihtiyaç sahiplerinin kapılarına götürelim, bizatihi bu yardım sürecinin başından sonuna kadar içerisinde olsunlar. Misal olarak söyleyeyim; hayırseverin getirdiği 10 tane yardım kolisi varsa; bunu bize vermesin. Biz kapılara götürelim, bu 10 tane koli, 10 ailenin gönlüne dokunsun, ruhuna dokunsun. Hem o ailenin yaşadığı hayatı görsün. Özellikle aileleriyle ve çocukları ile gelsinler bu duyguyu yaşamalarını istiyoruz. Fakirlerimizi sadece Ramazan ayında hatırlamayalım. Lütfen yıl içerisinde de bu insanların neler çektiklerini, hangi zorluklardan geçtiklerini gönül dünyamızdan çıkarmayalım.” diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan