Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Geleneksel Akçakale Pamuk Festivali başlıyor..

Geleneksel Akçakale Pamuk Festivali başlıyor..

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya,Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Atatürk Barajının sağladığı imkanlarla her geçen yıl artan rekoltesi ve kalitesiyle dikkat çeken Akçakale Pamuğunu ülke gündemine taşımayı amaçladıklarını söyledi.

Pamuk Lifiyle Tekstil, Hazır Giyim ve Konfeksiyon, Çiğidiyle Kimya ve Yağ Sanayii, Küspesiyle Hayvancılık sektörüne ham madde sağlayan Beyaz Altın Akçakale Pamuğunu Dünya pazarlarına tanıtmak amacıyla düzenlenecek olan Geleneksel Akçakale Pamuk Festivalinin ilki bu yılki hasad döneminde yapılacak. Şanlıurfa Valiliği’nin himayesinde, Akçakale Belediyesi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan 1. Akçakale Pamuk Festivalinin lansman toplantısı Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın başkanlığında, Belediye Başkan Yardımcısı M.Şükrü Mısırlı, Başkan Başdanışmanı Mahmut Fatiştooğlu, Akçakale İlçe Mal Müdürü Abdürrezak Taşkın, Gençlik ve Spor İlçe Müdür vekili, İlçe Tarım Müdür vekili ile Belediye Proje Ofisi yetkilisi İ.Halil Arslan ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Türkiye’de yetişen pamuğun %50 ye yakın oranda Şanlıurfa’da üretildiğini bu üretimin çok büyük bir kısmının Akçakale ve Harran Ovasında gerçekleştirildiğini ifade ederek; ‘’İlçemizin gerek ulusal gerekse uluslar arası platformlarda tanıtımını yapmak, kamuoyunda ilçemiz ile ilgili olumsuz algıları değiştirmek, Akçakale’yi ekonomik ve kültürel anlamda tanıtmak ve yatırımcıların Akçakale’ye ilgisini sağlamak amacıyla geleneksel olarak düzenlenecek olan Akçakale pamuk festivalinin ilkini bu yıl hasad döneminde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Festivalimizin Şanlıurfa Valiliği himayesinde ve Belediyemizin koordinasyonunda, yerel ve ulusal tüm paydaşların katılımıyla gerçekleştirilmesi için çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Harran Üniversitesi, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Tarım İl Müdürlüğü ve ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının organizasyonumuzda yer alması en büyük arzumuzdur. Bu doğrultuda tüm kesimleri görüş ve düşüncelerini, festivalimize katkılarını bekliyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı M.Şükrü Mısırlı ise düzenlenmesi planlanan 1.Akçakale Pamuk Festivalinin Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilmesi için yoğun bir çalışma içine girdiklerini belirterek;pamukla tüm paydaşlarımızın desteği ve Şanlıurfa Valiliği’nin himayeleri ile gerçekleştirilecek olan festivalin Akçakale’nin kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan