Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Kısas’ın sorunları TBMM’ye taşındı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. ( Raşit Aydoğan - Anadolu Ajansı )

Kısas’ın sorunları TBMM’ye taşındı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Kısas beldesindeki sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı. Öcalan; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Öcalan, önersinde, şu soruları yöneltti:“Şanlıurfa’ya 13 km mesafede bulunan ve Alevi yurttaşların yoğunluklu olarak yaşadığı, nüfusu ile de Şanlıurfa’nın en büyük yerleşim merkezlerinden biri olan eski adıyla Kısas Beldesi, yeni adıyla Kısas Mahallesi çeşitli ulaşım ve alt yapı sorunları sebebiyle gündeme gelmektedir. Yakın mesafelerde bulunan diğer beldelerde şehir şebekesine bağlı içme suyu bulunmasına rağmen, Kısas Beldesi’nde şebeke bulunmamakta, bu ihtiyacı karşılamak için 1976 yılında yapılmış olan su deposu ise artan nüfus ve eski olması sebebiyle ihtiyacı karşılamamakta, yetersiz gelmektedir. Aynı şekilde 1982 yılında yapılmış olan kanalizasyon şebekesi de ihtiyacı karşılamamakta, sık sık evlerde su baskınları yaşandığı da mahalleden yansıyan bilgiler arasındadır. Benzer bir sebeple, yetersiz sayıda ve çağa uygun bir şekilde yenilenmeyen elektrik alt yapısı sebebiyle düşük kilovatlık trafolar beldenin ihtiyaçlarını karşılamamakta, mahalle sakinleri sürekli hale gelen elektrik kesintileri sebebiyle gündelik yaşamlarını sürdürmekte zorluklar yaşamaktadırlar. Yanı sıra; toplu taşıma araçlarının yetersizliği ve tarım bölgesi olan, bu anlamda da önemli bağlantı güzergâhlarında bulunan yerleşim yerinin bunlara cevap olabilecek yeterli genişlikte karayolu bağlantısına sahip olmaması ulaşımda ciddi sorunlar yaratmakta, bu durum mahalle halkı tarafından da sık sık dile getirilmektedir. Belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamadıkları, temizlik ve çöp sorunlarının da ciddi boyutlara ulaştığı iddialar arasındadır. Ayrıca sosyal alanların yetersizliği, park, bahçe ve çocuk oyun alanlarının düzenleme ve bakımlarının yapılmıyor oluşu, sağlık ocağı ve muhtarlık gibi hizmet binalarının virane ve atıl durumda oluşu sebebiyle kullanılamıyor halde olması, dolayısıyla gerekli temel hizmetlerin sağlanamıyor olmasının da başlıca sorunlar arasında olduğu gündeme gelmektedir.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Sn. Ömer Öcalan, Büyükşehir yasası ile birlikte belediyesinin kapanması üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına giren eski adıyla Kısas Beldesi yeni adıyla Kısas Mahallesi’nin içme suyu, elektrik, ulaşım, altyapı, temizlik, çevre ve hizmet binalarının eksikliği hususlarında yaşadıkları sorunları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sorarak, TBMM gündemine taşımıştır.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan