Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Bıçaklar, kurbanlıklar için bilenmeye başlandı

Bıçaklar, kurbanlıklar için bilenmeye başlandı

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa’da, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte bıçaklar bilenmeye başladı. Kentte yoğunluğun yaşadığı Bıçakçılar Çarşısı’nda esnaflar, yoğun mesai yapıyor.

Kurbanlık kesimi için vatandaşlar, bıçaklarını bileletmek ya da yeni bıçak almak için çarşının yolunu tutuyor. Çarşı esnaflarından Yılmaz Demir, bayrak öncesi yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi. Bıçak bilenmesinin de, yapılması kadar önemli olduğunu ifade eden Demir, “Bayrama sayılı günler kaldı. İnsanlar hayvanlar eziyet görmesin diye bıçaklarını biletmek için bize getiriyorlar. Çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Günlük ortalama bu çarşıda 4 bin civarında bıçak biliyoruz. Bizim iş yerimizde 3 usta olarak çalışıyoruz. Bıçakların güzel bir şekilde bilenip bilenmediğini bıçağın tırnağın üzerine sürtüldüğünde hiçbir takılma yapmadan kayması ve iz bırakmaması ve takılmadan kağıt kesilmesiyle test edilebilir.” diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan