Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Yerel Yönetimler İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı Başladı-(VİDEOLU)

Yerel Yönetimler İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı Başladı-(VİDEOLU)

Şanlıurfa’nın ev sahipliğini yaptığı Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan 14 ilin belediye başkanlarının katılımı ile başladı. Toplantının açılış konuşmasında Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa, AK Belediyecilik ile çok güzel hizmetler görecektir” dedi.

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 1. oturumunda açılış konuşmaları ile başladı. 14 ilden Büyükşehir, il, ilçe belediye başkanları ile meclis üyelerinin katılım gösterdiği toplantıda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti İl teşkilatına teşekkür eden AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Toplantımızın verimli ve bereketli geçmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantımızın ikincisi gerçekleştiriyoruz. İlk toplantımızı Erzurum’da yapmıştık ve orada bir değerlendirme ve istişarede bulunduk. Bugün yine ülkemizin Güneydoğusunda bulunan 14 vilayetimizin Belediye Başkanları, İl Başkanları, ilçe Belediye Başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi toplayarak Belediyeciliğimizi ve önümüzde yapacaklarımızı istişare edeceğiz ve değerlendirmesinde bulunacağız. İlk olarak geldiğimiz şehre borcumuzu ödeyelim diye tecrübeli Belediye Başkanları arkadaşlarımız ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin, merkez ve ilçe Belediyelerimizin projelerini masaya yatırdık. Ardından gittiğimiz şehirlerde neler yapabileceğiz hususunu ayrı ayrı kendi içimizde değerlendirmeye tabi tuttuk” dedi.

Belediyecilikte tecrübe paylaşımının önemine de değinen Özhaseki,  “Belediyecilik bu ana kadarki yaşam şartlarımız, okullarımız, çevremizde gördüklerimiz ve elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda yapacağımız bir iş ama bir taraftan da Belediye Başkanlarımız ile konuşarak, istişarede bulunarak ve yenilikleri takip ederek şehrimize kazandıracağımız bir ortamdır. Belediyecilik tarihinde 1994 tarihi çok önemlidir. 1994 öncesi yaşanan göçler ile insanların ideolojik yapısı ile karşılayan anlayış vardı. Birçok şehirde Belediyecilik onların ellerindeydi ve vatandaşlar göç edip gelsinler tek gecede gecekondularını yapsınlar anlayışıydı. Eskilerden gece üçlerde çeşmeyi açıp su depoluyorduk. Cumhurbaşkanımız 1994’te bu şartlar altında Belediyeciliğe başladı ve birçok arkadaşımız Anadolu’da ben de Kayseri’de başladım. Bizim ile ilk kez Türkiye hizmet Belediyeciliği gördü. Her zaman dediğim gibi kimseyi ayrıştırmadan mazeret üretmeden gece, gündüz çalışacağız. Eskiden bazı partilerinin en yüksek oy aldığı yerlerde vatandaş bizlere dönmeye ve bizlere teşekkür etmeye başladı. Ardından Sosyal Belediyeciliği ekleyerek bir tarafından hizmet ediyor bir taraftan da vatandaşlarımızın bizden beklediği yardımlar, meslek kursları, hobiler ve hanımefendilerin beklediği yüzlerce çeşitli kurs düzenledik. Çalışmalarımızda marka şehirler yapısını oluşurduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Beyin de belirttiği gibi Şanlıurfa’nın kendine has değerleri var ve bunun öne çıkmasını öncelikle yerel yönetimcilerin işidir” diye konuştu.

 

“İNSANLARA HİZMET ETMEYİ BİR İBADET OLARAK GÖRECEĞİZ”

Kamu kaynaklarını çok iyi bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Başkan Özhaseki, “Amacımız millete hizmet ve kamu malını iyi bir şekilde koruyarak bu doğrultuda hizmet etmektir. İyi Belediyeciliğin sırlarından bir tanesi sevmek. Bizler Belediye Başkanlığına talip olduğumuzda hizmet edeceğiz ve bunu seveceğiz. İnsanlarımızı seveceğiz ve onlara hizmet etmeyi bir ibadet olarak göreceğiz. Zorluklara karşı göğsümüzü gereceğiz çile çekeceğiz, gayret edeceğiz ve başarılı olacağız. Ama yüzümüzü vatandaşa buruşturmayacağız.  Vatandaşlarımızın taleplerini, isteklerini dinleyeceğiz. On kere yüz kere vatandaşlarımız dinleyeceğiz. İmkânlarınızı belirteceksiniz ama kırmayacaksınız başarının sırrı bu. Başarının bir diğer sırrı ise çalışmaktan geçer. Gece, gündüz demeden çalışacaksınız. Aklı kullanarak ve istişare ederek çalışacağız. Model işletmeciliği denilen bir şey var. Bundan 40-50 yıl önceki mantıkla hareket edemeyiz. Geldiğimiz noktada gelişimi yakalayarak, zamanın ruhunu okuyarak bizim başarılı olmamız lazım. Bizler Belediye Başkanlığımız döneminde 4-5 Belediye arkadaşı bir araya gelerek istişarelerde proje alışverişinde bulunurduk. Bu modeli diğer Belediye Başkanlarımızın da yapması lazım. İyi niyetli bir şekilde yola çıkarsak gayret ederek uğraşırsak ve elimizde imkânlar neler ise bunları yaparsak emin olan Allah bizim tutan elimiz, gören gözümüz olur. Yaptığımız işte hakkı tutarsak halkta bizi sever” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL: ŞANLIURFA KADİM BİR ŞEHİR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa’yı ne kadar anlatsak azdır, Şanlıurfa bilindiği gibi Peygamberler şehri ve şehrimizde birçok peygamberlerin ayak izlerini görmek mümkün. Hz Eyyüp’ün Şanlıurfa’da çiftçilik yaptığı rivayet edilir. Hz İbrahim, Hz Musa, Hz. Şuayb, Hz. Elyasa ve birçok peygamber burada yaşamış. Şanlıurfa, Hz İbrahim’den bu yana cömertliği ve misafirperverliği ile anılan bir şehir olmuş. Hz Eyyüp ile sabrın şehri olmuştur. Bu nedenle Şanlıurfa bu gün sabrın, hoşgörünün şehri olarak ifade edilir. Şanlıurfa’ya baktığımızda tarım ve hayvancılığı ön planda olan bir şehir. Şanlıurfa, edebiyat, turizm, gastronomi ve müzik şehridir. 12 bin yıl öncesine gittiğimizde işte Göbeklitepe bu topraklarda bulunuyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2019’u Göbeklitepe yılı olarak ilan etti. Göbeklitepe bütün tarihi bulguları altüst eden insanın ilk avcılık topluluğundan yerleşik topluma geçtiğini gösteren ilk tapınaktır” dedi.

 

“İNSAN YÖNETİMİNDE KALİFİYELİ ELEMAN YETİŞTİRMELİYİZ”

Şanlıurfa’nın bir açık hava müzesi olduğunun altını çizen Başkan Beyazgül, “Harran’a baktığımızda dünyanın ilk üniversitesi ve dünyaya yön veren bilim adamları Şanlıurfa’da yetişmiştir. Yine Şanlıurfa kurtuluş savaşında kendi imkânları ile kendini kurtaran bir şehrimizdir. Birçok şehrimize de kurtuluş mücadelesinde öncü olmuştur.

Belediyecilikten bahsedilirken insan yönetiminden, bütçeden, zaman yönetiminden ve algıdan bahsedilir. Bizler yeni Belediye Başkanıyız ama bazı şeyleri görürdük. Bütçe yönetiminde Belediyemizin gelirlerini düzenlememiz lazım. Geçen toplantımızda Kocaeli Belediyemiz bizlerin 3 katı bir gelire sahip ve neden diye sorduğumuzda vergi gelirleri konusu söylendi. Şanlıurfa üreten bir şehir ve tarım, hayvancılık noktalarında kendi öz kaynaklarımıza sahip çıkıp sanayileşmemizi geliştirmemiz lazım. Ayrıca zaman yönetimine batığımızda bunun tek kişi ile olmadığını gördük ve şehrin tamamının birlikte hareketi ile olan bir şey olduğunu gördük. Bir şehrin kendi bürokratı ile Ankara siyaseti ile birlikte bir zaman yönetimi olmalı. İnsan yönetimi noktasında kalifiyeli elamanların yetiştiği bir şehir olma noktasında gelişmemiz lazım. Aslına bakarsanız çağımız memur zihniyeti yönetiminden çıkmış, özel sektörler ile rekabet eden kamu kurumlarına dönüşen bir yapı olduğunu görüyoruz. Bu yüzden bürokratlarımız kendi mantalitesinden çıkıp bir özel sektör yapısına geçmek zorunda. Birçok şeyi çok güzel yapmamıza rağmen bir tek algı ile her şeyi bir algı ile alt üst olabileceğini görüyoruz. Biz yola başlar iken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizim önümüzü açan, ışık tutan bir manifesto yayınlamıştır ve buna uymamız lazım. Mahalleler kuruyoruz gönül bağı olsun diye inşallah biz bunu kendimize hedef olarak kılacağız. Bu hedeflerimiz noktasında bizlere her zaman destek veren tüm AK Parti Genel Merkez çalışanlarına, Bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye böyle bir organizasyonu Şanlıurfa’da yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

 

YILDIZ: AK BELEDİYECİLİK ÖRNEK BELEDİYECİLİKTİR

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ise “AK Partimizin gönül Belediyeciliği şehirlerimizin planlanmasında, bölge yapılanması, alt yapı mühendisliğine, estetikten, kültür sanat ve tarihi dokuya kadar birçok yapıda yeniliği ilklere imza atmış bir kalkınma belediyeciliği örneğidir. Köklerini ilk defa 1994’te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde attığı gönül belediyeciliği kimliği ve vizyonudur. Üzerinde bulunduğumuz Mezopotamya toprakları şer odaklarının, kirli emellerin, içimizdeki hainler aracılığı ile kardeşliğimize göz diktiği bereketli topraklarımızı terör örgütlerini ve onların siyasi uzantıları ile kin ve nefret tohumları ekildi. FETO ve Terör örgütleri özellikle bölgemizde ilçelerimiz de bir çok yandaş belediyenin imkânları ile kendilerine finans, iş makinası kullanarak sinsi planlara destek vermiş ve bölgeyi kaosa çukur siyasetine teslim etmiştir. Onlar bölmek isterken bizler kardeşliğimiz ilmek ilmek öreceğiz” sözlerini kullandı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan