Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Büyükelçi Önen’in Şanlıurfa ziyareti

Büyükelçi Önen’in Şanlıurfa ziyareti

TBMM 23. ve 24. Dönem, Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa Milletvekili, TBMM’nin 23. Döneminde Asya Parlamenter Asamblesi Türk Gurubu Başkanı (APA) Başkanlığı, Uluslararası Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Başkan Yardımcılığı, Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Gurubu Başkanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Gurubu Başkanı, Uluslararası Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başkan Yardımcılığı, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve 2016-2017 yıllarında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevlerini başarıyla yerine getiren, 2017 yılı Aralık ayından itibaren Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi görevini de başarıyla devam ettiren ve halen Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, 11. Büyükelçiler Konferansı için geldiği Ankara’da, yoğun programına rağmen günü birliğine geldiği memleketi Şanlıurfa’da uçaktan iner inmez Vali Abdullah Erin tarafından ağırlanan ve bir süre karşılıklı sohbet etti.
Dt. Ufuk Ömer Yetkin’e geçmiş olsun ziyareti
Daha sonra hasta olduğunu öğrendiği Şanlıurfa Diş Hastahaneleri Baş Hekimi Dt. Ufuk Ömer Yetkin’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileterek, Allahu Teâlâ’nın acil şifa vermesi temennisinde bulundu.
Tipioğlu, Kuş, Aslan ile sohbet
Cuma namazının ardından bir süre Kültür Müdürlüğünü ziyaret eden Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin, Kültür Turizm Müdürü Aydın Aslan, Müdür Yardımcıları Faruk Kaya, Hakan Kutluhan ve çalışan personel ile de bir süre sohbet ettikten sonra, Eyyubiye ilçe Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ile de bir süre karşılıklı sohbet edip, Çin’de yaptığı ve yapacağı çalışmalar, Şanlıurfa’da olup biten, yapılan ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundular.
Babasının kabrini ziyaret
Görüşmelerin ardından dayısı Mehmet Güllüoğlu ile birlikte merhum babası Hocaların Hocası Mehmet Salih Önen’in kabrini ziyaret ederek fatiha okudu, bol bol dua etti.
Büyükelçimiz Önen’in Göbeklitepe ziyareti ve AA’ya röportaj
Yapılan çalışmalar sonrasındaki son haliyle ilgili Göbeklitepe’yi görmek üzere o tarihi bölgeye geçen ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, oldukça kalabalık yerli-yabancı turistlerle kaşlaştı ve Göbeklitepe’ye gösterilen ilgiye de hayran kaldığını belirtti.
ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Emin Özçınar ile Göbeklitepe’de karşılaşan Büyükelçi Önen, Özçınar ile de bir süre sohbet ettiler.
Göbeklitepe ziyareti sırasında Anadolu Ajansı ekibiyle de karşılaşan Pekin Büyükelçimiz Önen, Çin’in turizm açısında Türkiye’ye bakış açısı, Çinli turistlerin Göbeklitepe ziyaretleri ve Pekin Büyükelçiliği olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili röportaj verdi.
Beraberindeki yakınları Mehmet Güllüoğlu, Tahir Güllüoğlu, Said Güllüoğlu, Murat Önen, Mehmet Nimetoğlu, Halil Yetkin ve birkaç arkadaşı ile de dönüş saatine kadar sohbet edip hasret gideren Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, aynı günün akşamı tekrar Ankara’ya döndü. Bayramın hemen akabinde de görev yeri Pekin’e hareket edecek.
Bayramın ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisi
Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Şanlıurfalıların, ülkemiz vatandaşlarının ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ettiğini belirterek, ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan