Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Kurban Bayramı’nda Göbeklitepe’ye Ziyaretçi Akını

Kurban Bayramı’nda Göbeklitepe’ye Ziyaretçi Akını

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Bulunmasıyla tarihin akışını değiştiren Göbeklitepe kurban bayramında da ziyaretçi akınına uğradı.

Tarihin sıfır noktası” olarak kabul edilen ve geçen yıl UNESCO listesine alınan Göbeklitepe, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla binlerce kişiyi ağırladı.

Tarihçiler tarafından “Tarihin sıfır noktası” olarak kabul edilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Göbeklitepe’ye, kurban bayramı tatili dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı.

Turizmde 2019’un ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan edilmesiyle gözlerin çevrildiği UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ndeki tarihi ören yeri, sömestr tatili ve sıcak havayı fırsat bilen yerli turistlerden yoğun ilgi görüyor.

“Göbeklitepe Yılı” sayesinde turist akınına uğrayan kentte, Hazreti İbrahim’in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl, “tarihin sıfır noktası” Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle dikkati çeken tarihi Harran ve doğal güzellikleriyle şehirler arası nakliyat öne çıkan Halfeti ilçesi, bayramda ziyaretçilerine farklı bir tatil imkanı sunuyor.

Birbirinden değerli kültürel değerlere sahip olan kent, zengin mutfak kültürüyle de dikkati çekiyor.Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek Şanlıurfa’ya gelen yerli ve yabancı turistler, hem tarihi ve turistik yerleri gezme hem de yöreye özgü lezzetleri tatma fırsatı buluyor.

Bayramda yaşanan ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle, kentteki oteller ise son yıllar ortalamasının üstünde misafir ağırlıyor.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan