Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Şanmed Hastanesi’nde Gastroenteroloji Polikliniği Hizmete Girdi

Şanmed Hastanesi’nde Gastroenteroloji Polikliniği Hizmete Girdi

Dahiliye ve Gastroenteroloji Uzmanı   Uzm. Dr. Mustafa Kartal’ın Himayesinde  son teknoloji cihazlar ile anestezi eşliğinde endoskopi ve kolonoskopi İşlemlerine başladı.

Uzm. Dr. Mustafa Kartal Yaptığı Açıklamada, şunları kaydetti”Endoskopi  ışık kaynağı ve kamerası bulunan esnek fiber optik  bir görüntüleme yöntemidir. Gastroentesisat yöntemleri yemek borusu mide oniki parmak bağırsağının görüntüleme sistemidir. Genelde hastalar boğazda yanma  acı ekşi su gelmesi  yutma güçlüğü ağız kokusu,yemeklerden sonra şişkinlik, hazımsızlık kıramp tarzında bir ağrı kazınma gibi bulgularla başvurur. Bunların değerlendirmesinde ayrıca halsizlik, kilo kaybı, anemi gibi bulguların değerlendirmesinde ve yemek borusunun mide kanserlerinin gerek tanısında gerek erken tanısında teşisinde kullanılan bir yöntemdir.Bunun dışında kronoskopi’de gene endoskopiye benzer şekilde nispeten daha uzun bir görüntüleme yöntemidir. İnce bağırsağın son kısmı dediğimiz terminal iliği dediğimiz konumun tamamı ve  rektu dediğimiz kalın bağırsağın son kısmının değerlendirmesi amaçlı kullanılır. Hastalar makattan kanama ağrı, kronik kabızlık, isal gibi bulgularla başvurur bu sentomların değerlendirmesinide ayrıca kalın bağırsak kanserlerin değerlendirmesindeki  tarama amaçlı bir çok yöntem  kullanılmaktadır. Önlenebilir bir kansen çeşididir. Polikiliniğimiz Şanlıurfa’ya hayırlı olsun.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan