Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Çin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

Çin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıldönümü Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçiliğimizde düzenlenen üst düzey Çinli konuklar, yabancı misyon temsilcileri ve Pekin’de yaşayan Türk vatandaşlarımızın iştirak ettiği geniş katılımlı bir resepsiyon ile kutlandı.

5 – 6 saat içinde bir başka dünya doğdu

Resepsiyonda konuşan ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Rahmet ve minnetle andığımız merhum Mehmet Akif’in; ‘Allah’ım ne muazzam zaferdi o, ortalık hercümerç oldu; 5 – 6 saat içinde bir başka dünya doğdu. Ve biz mest olduk…’ diyerek tasvir ettiği 30 Ağustos Zafer Bayramımızı Büyükelçiliğimizde ilk günkü coşku ve gururla kutladık. Davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

30 Ağustos’ta destansı zafer kazanılmıştır

30 Ağustos Zaferi ile ilgili kısaca bilgi veren Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi; 26 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz, verilen çetin mücadelelerinin ardından Dumlupınar’da zafere taşınmıştır. 30 Ağustos’ta kazanılan bu destansı zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini dünyaya ilan etmiştir. Son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdesi olan Büyük Zafer, tarihten silinmek istenen Türk Milleti’nin yeniden şahlanışının adıdır. Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un arkasında da gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için, canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakârlık ve cesareti göstermeye hazırdır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, milli bekamızı korumak gayesiyle sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğü mücadele, bunun en açık delilidir” diye konuştu.

China Merchants Port Holding Başkan Yardımcısı Pekin Büyükelçiliğimizde

Büyükelçi Sn. A. Emin Önen önceki gün, China Merchants Port Holding Başkan Yardımcısı Erik Yim’i Büyükelçiliğimizde kabul ederek Türkiye’deki yatırım imkânları hakkında istişarelerde bulunmuştu.

Yine; Büyükelçi A. Emin Önen, Pekin’de bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç bugün Büyükelçiliğimizde kabul ederek temasları hakkında bilgi aldı.

Bu arada; Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki görevine yeni başlayan Katar Büyükelçisi Mohamed Abdulla Al Dehaimi de, Büyükelçimiz Emin Önen’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Büyükelçi Önen, “Pekin’de görev süresi sona eren elçilik çalışanlarından Neslihan Özhan için bugün veda töreni düzenlendi. Kendilerine bugüne kadarki katkıları için teşekkür ederek yeni görev yerinde başarılar dileriz” dedi.

Büyükelçimiz Önen’den müjdeli haber

Türk Hava Yolları ile ilgili müjdeli bir haberi de paylaşan Türkiye’nin ÇHC Pekin Büyükelçimiz Önen, “Milli gururumuz THY’nin Xian – İstanbul seferlerine başlaması için gerekli onayları bugün aldık. Türkiye ve Çin arasındaki hava trafiğini artırmak ticari ilişkilerimizi karşılıklı dengeye oturtmak açısından da ayrı bir önem taşıyor. Xian, bilindiği gibi İpekyolu’nun başlangıcı kabul edilir. Milli gururumuz THY, şimdiye kadar Çin’e yaptığı uçuşlarına 10 yıl aradan sonra yeni bir güzergâh daha eklemiş olduk. Haftada 7 gün gerçekleşecek uçuşların ülkemiz turizmine katkısı büyük olacak inşallah. Ülkemizin tüm kurumları/ yetki sahipleri iş birliği içerisinde kendisine düşen görevi hakkıyla yerine getirdiğinde böyle güzel sonuçlar ortaya çıkıyor çok şükür. Özverili çalışmalarınız ve Kadirşinaslığınız için ben teşekkür ederim” diyerek sevincini dile getirdi.

THY Genel Müdürü Ekşi’den Büyükelçimiz Önen’e teşekkür

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de, “Sayın Büyükelçim Abdulkadir Emin Önen, bu güzel haber ve emekleriniz için çok teşekkür ederim. THY olarak en kısa sürede izin süreçlerini tamamlayıp seferleri başlatmak arzusundayız. 30 Ağustos öncesi çok sevindirici bir haber. Ülkemiz ve Havayolumuz için hayırlı olsun inşaallah” diyerek Büyükelçimize teşekkür etti.

2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası Çin’de başladı

Büyükelçi Önen, Çin’in ev sahipliğinde düzenlenen 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası başladığını ve  E Gurubunda mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımımızın ilk maçında Japonya ile karşı karşıya geleceğini belirterek, milli takımımıza başarılar diledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan