Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Zafer Bayramı Resepsiyonu Verildi
????????????????????????????????????

Zafer Bayramı Resepsiyonu Verildi

Şanlıurfa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu, Vali Abdullah Erin’in ev sahipliğinde bir otelin salonunda yapıldı.

Resepsiyona katılan protokol üyeleri, şehit yakınları ve davetlileri tek tek kapıda karşılayan Vali Erin ve eşi Gülhan Erin, daha sonra masaları dolaşarak davetlilerle sohbet etti.

Kurtuluş mücadelesinde Urfa konulu özel hazırlanan kısa film gösteriminin ardından davetlilere hitap eden Vali Erin, büyük zaferin önemine değinerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andı. Şehitlere rahmet dileyen Vali Erin, ulusal kurtuluş mücadelesinin neden ve sonuçlarından kısaca bahsederek, tarihi hadiselerin gençlere aktarılmasının önemine değindi.

Vali Erin, “Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra bir imparatorluğun yok edilmeye çalışıldığı, yüzlerce yıl özgür ve hür yaşadığımız, canımızdan aziz bildiğimiz vatan toprağının paramparça edilmeye çalışıldığı ve buna rıza göstermemiz istendiği koşullar, büyük taarruzun icra edildiği zamanlardı. Birinci Dünya Savaşı’ndan müttefiklerimizle mağlup şekilde çıkmıştık. Mondros Mütarekesi ve Sevr Anlaşmaları ile Misak-ı Milli olarak kabul ettiğimiz bu vatan topraklarını da emperyalist güçlerin bugünkü tanımı ile tanımını yapan Yunanlılara, Ermenilere ve çetelere peşkeş çekildiği bir vaziyetle durumla karşı karşıyaydık. Bizlere giydirilmeye çalışılan bir esaret gömleği vardı. Büyük Taarruz ile bu esaret gömleğini ne pahasına olursa olsun giymeyeceğimizi, bu gömleği paramparça edeceğini ve canından değerli saydığı vatanı, özgürlüğü ve haysiyeti için seve seve ölüme koşacağını bu milletin ortaya koyduğu bir destandır” dedi.

Bu zafer daha önce imparatorluklar kuran bu milletin yeni kuracağı Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdesidir diyen Vali Erin, önümüzdeki dönemde bir milleti millet yapan değerlerin çocuklara ve gençlere aktarılması için daha büyük organizasyonların zorunlu olduğunu ifade etti.

Vali Erin, büyük zaferi bu millete hediye eden Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere silah arkadaşları ile ebediyete intikal eden ecadadımızı rahmet ve minnetle anarak, resepsiyona katılanlara teşekkür etti.

 

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan