Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Arazi Anlaşmazlığında Şanlıurfa 2’nci Sırada

Arazi Anlaşmazlığında Şanlıurfa 2’nci Sırada

Bireysel silahlanmaya karşı mücadele veren Umut Vakfı tarafından “Türkiye’nin Silahlı Şiddet Haritası ve 2018 Raporu” hazırlandı.

Hazırlanan raporda Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk sırada yer aldı. Kent genelinde meydana gelen 116 şiddet olayında 97 kişi hayatını kaybetti, 98 kişi ise yaralandı.
Toplumda şiddet eğilimi son yıllarda giderek artıyor. Son yıllarda meydana gelen şiddet olaylarında binlerce vatandaş hayatını kaybetti.

Art arda yaşanan kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, sağlıkta şiddet olayları ile gündemde olan Şanlıurfa, Bireysel silahlanmaya karşı mücadele veren Umut Vakfı tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Silahlı Şiddet Haritası ve 2018 Raporu’nda Türkiye genelinde en fazla şiddet olayının yaşandığı 11.il olarak yer aldı.

ŞANLIURFA DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA İKİNCİ SIRADA..

Türkiye’nin Silahlı Şiddet Haritası ve 2018 Raporu’nda Şanlıurfa’ya ilişkin yayınlanan raporda, “Güneydoğu Anadolu bölgesi bu yıl artış sıralamasında ikinci sırada. Dokuz ili kapsayan bölgede tabii ki suç istatistikleri bakımından Gaziantep’ten sonra ikinci sırada Şanlıurfa geliyor.

ŞANLIURFA ARAZİ ANLAŞMAZLIĞINDA DA İKİNCİ SIRADA…
Arazi meseleleri yüzünden resmen aile çatışmalarının yaşandığı Urfa Gaziantep’in ardından ikinci sırada yeraldı.Gaziantep’te 116 olayın basına yansıması dikkat çekerken Şanlıurfa’da 92 olay basına yansımış bulunuyor. Gaziantep’teki olaylarda 97 kişi ölürken 98 kişi de yaralandı, Şanlıurfa’daki olaylarda 75 kişi ölürken 235 kişi yaralandı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan