Anasayfa / TÜM HABERLER / Önen’den Ders Yılı Mesajı

Önen’den Ders Yılı Mesajı

“Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak en temel güç eğitimli, nitelikli insan gücüdür”

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Büyükelçi Önen mesajında, eğitim camiamızın tüm mensuplarına bu konuda çok önemli sorumluluklar düştüğünü, kalkınma ve ilerleme yolunda Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak en temel gücün eğitimli, nitelikli insan gücü olduğunu söyledi.

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Önen, her yönden gelişmiş güçlü Türkiye hedefine doğru ilerlemeye devam ettiğimiz bu süreçte en büyük umudumuzun, okul sıralarında oturan çocuklarımız ve gençlerimiz olduğunu belirterek, öğretmenlerimize büyük görev düştüğünü belirtti.

Ülkemizi daha da ileriye taşıyacak olan eğitimli, nitelikli, rekabetçi, çalışkan nitelikli insan gücüdür

Türkiye’nin her alanda gelişmiş, güçlü ve müreffeh bir ülke olma yolunda, kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğini belirten Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; kalkınma ve ilerleme yolunda, Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak en temel güç eğitimli, nitelikli insan gücüdür. Bilhassa ailenin içinde aktif şekilde yer almadığı bir eğitim-öğretim sisteminin başarı şansı yoktur. Her biri ciğer paremiz olan evlatlarımızın eğitim-öğretimini emanet ettiğimiz öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve eğitim camiamızın tüm mensuplarına bu konuda çok önemli sorumluluklar düşüyor. Bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmayı başarmış durumdaki ülkemizi daha da ileriye taşıyacak olan, eğitimli, nitelikli, rekabetçi, çalışkan ve her zaman bilginin takipçisi olmayı ilke edinmiş nitelikli insan gücüdür. Her yönden gelişmiş güçlü Türkiye hedefine doğru ilerlemeye devam ettiğimiz bu süreçte en büyük umudumuz, okul sıralarında oturan çocuklarımız ve gençlerimizdir. Onlar parlak geleceğimizin yarınlarından emin, istikrarlı, mutlu ve huzurlu bir Türkiye’nin habercileridir. Ne var ki ülkemize yönelik tehditlerin en çok istismar ettiği alanların başında da eğitim gelmektedir. Türkiye, eğitim sisteminde var olduğu anlaşılan, 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan ihanet çetelerinin istismar ettiği açıkları süratle kapatarak yoluna devam etmek mecburiyetindedir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, yarınlara en iyi biçimde hazırlayabilmemizin yolu, okullarımızda kaliteli bir eğitim vermeyi başarmaktan geçmektedir. Başta ailelerimiz olmak üzere, çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz ve eğitim camiasının tüm mensuplarının hedeflerimize ulaşma yolunda, devletimize destek vermeleri ve güç birliği yapmaları bizler için büyük önem taşımaktadır. Bu düşüncelerle, 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün eğitim camiamıza başarılar diliyor, tüm vatandaşlarımızın bu konuda da üzerine düşeni yapacağına inanıyoruz” dedi.

Şanlıurfa Milli Eğitim teşkilatımızın daha öz verili çalışması şart

Eğitim ve öğretimin; sürekli yenilenmeyi, gelişmeyi, öğretmenden öğrencisine kadar herkese değişimin takipçisi olmayı zorunlu kılan, her dönemde önceliğini koruyan dinamik bir alan olduğunu da hatırlatan, ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Bizler, Hükümet olarak çocuklarımıza ve gençlerimize yaptığımız yatırımların, geleceğimize yatırım olduğunun bilinciyle, eğitim alanındaki çalışmalara büyük önem vermeye devam edeceğiz. Amacımız, her şeyden önce çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamak; bu çerçevede altyapı eksikliklerini gidermek ve eğitimin önündeki engelleri aşmak suretiyle çocuklarımıza en iyi koşullarda eğitim imkanı sunmak, tüm okullarımızı bilim ve teknolojideki yeniliklerden yararlanabilir hale getirmektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi; ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkemizin özünü de eğitim oluşturmaktadır. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasına en büyük katkıyı, eğitimde elde ettiği başarılar sağlayacaktır. Şanlıurfa Milli Eğitim teşkilatımızın da daha öz verili çalışması, yetkililerin düzenli ve sürekli olarak takipçisi ve denetçisi olması gerektiğine inanıyoruz. Bu düşünceler eşliğinde, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak bütün eğitim camiamıza huzur ve başarılar dolu bir ders yılı diliyoruz” diye konuştu.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan