Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Akpınar Mahallesi sakinleri milli eğitimi göreve davet ediyor ( VİDEO)

Akpınar Mahallesi sakinleri milli eğitimi göreve davet ediyor ( VİDEO)

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Akpınar Mahallesi’ndeki öğrenciler, servislerinin olmamasından şikayetçi. Yetkililere çağrıda bulunan mahalle sakinleri, öğrenci taşıma ihalesinin yapılması istiyor.

Mahalle sakinleri yaptığı açıklamada şunları kaydetti:”Haliliye ilçesi Akpınar Mahallesinde yaklaşık 150 ile 200 arasında öğrencisi bulmaktadır.  Mahallemizde okulumuz olmadığı için yaklaşık 4 km uzaklıkta bulunan Yeşil Urfa İ.Ö.O Öğrencilerimiz taşımalı sistem ile okula gidip gelmektedir. Ne hikmetse Karşıyaka Mahallesinde yeni yapılan okul yapıldıktan sonra Şanlıurfa Milli eğitim müdürlüğünden bazı yetkililer bunu bahane ederek öğrencilerimizi taşıyan servislerin 2019-2020 yılında iptal etmiştir.

Milli eğitim müdürlüğünün Şanlıurfa Büyükşehir belediyesine göndermiş olduğu dilekçede belediyeden öğrencilerin geçişleri için üstgeçit ve kaldırım yapılamasını talep etmiştir. Bu kadar uzun mesafede böyle bir şeyin olması mümkün değil elbet sayın yetililer gelecekte oluşacak en ufak bir olumsuzlukta kedilerini haklı çıkarmak için yapılmıştır.  Yaklaşık 4 km arası değişen mesafede bulanan Karşıyaka Mahallesi Tenekeci Mahmut İ.Ö.O okuluna öğrencilerimizin gitmesine karar vermişler. Mahalle sakinleri ile bu konuda hiç kimseye danışmadan yapılmış bir karar. Sayın yetkililerin umurunda mı çocukların eğitimi karda kışta bu küçücük çocuklar okula nasıl gidecek?

Yaş ortalaması küçük olan öğrencilerimizin son derece tehlikeli olan DSİ sulama kanaların olduğu ve E-90 Mardin karayolu üzerinden yürüyerek okula gitmesini uygun görmüştür. Böyle bir uygulama yaşamadığımız Türkiye’sine yakışmıyor olsa da eğitim kalitesi açışında verimlilik kazandırmaz aksine başta öğrencilerimiz olmak üzere velililerimizi maddi, manevi, psikolojik ve sosyolojik olarak olumsuz etkiler eğitim kalitesinin düşmesine neden olur.   Mahallemizde bulanan velilerimizin çoğunluğu tarım işçisi ve gelirleri asgari ücretin altında özel servis tutma imkânları bulunmamakta olup zorluk içinde çocuklarını okula göndermektedir. Yapılan bu yanlış uygulamadan sonra yaklaşık sayıları 200 yakın olan öğrencileri birçoğunun yaşı küçük nasıl bu tehlikeli yolda okula gidip gelecekler? Sayın yetkilere soruyoruz?

Okula giden öğrencilerimiz olumsuz etkilenecek Velililerimiz yolun tehlikeli olması ve yürüme mesafesinden çok uzak olması belediye otobüsü güzergâhında uzak olduğu için başta kız çocukları olmak üzere tüm çocuklarını okula göndermeme kararı almışlar. Oluşabilecek en ufak bir olumsuzluğun tek sorumlusu bu uygulamayı yürürlüğe koyan yetkililerdir. Şanlıurfa’da Okulu olmayan tek Mahalle Akpınar Mahallesi. Mahallemizde okul olmadığını ve öğrencilerimizi mağdur olduğunu eğitim seviyelerinin düşük olduğunu bundan dolayı bazı kız çocuklarının okula gitmediğini yazılı ve sözlü olarak iletmemize rağmen hiçbir sonuç almamış bulunmaktayız.  Mahallemizde okul sorunu çözülürse hem öğrencilerimiz hem velilerimizi mağduriyet çözülmüş olacaktır. Yapılan bu yanlış kararın düzeltilmesi ve öğrencilerimizin mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan