Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Urfa’da ‘Engelli’ sorunları masaya yatırıldı

Urfa’da ‘Engelli’ sorunları masaya yatırıldı

(Ruha Haber Ajansı – RHA) ‘Güneydoğu Anadolu Bölgesi Engelli Sivil Toplum Ağı’ programı kapsamında engelli sivil toplum kuruluşları Şanlıurfa’da bir araya geldi. Omurilik Felçlileri Dernek Başkanı Habip Polat,” Doğu ve Güneydoğu’daki engelli STK’ları bir araya getirip, engelli haklarıyla ilgili eğitim veriyoruz. Sıkıntıların yetkililere raporlandırıp, çözüme kavuşmasını istiyoruz.”dedi.

Özel bir otelde bir araya gelen STK’lar, engellilerin sorunlarını masaya yatırdı.

SIKINTILARIN ÇÖZÜME KAVUŞMASINI İSTİYORUZ

Omurilik Felçlileri Dernek Başkanı Habip Polat, “Doğu ve Güneydoğu’daki engelli STK’ları bir araya getirip, engelli haklarıyla ilgili eğitim veriyoruz. Engellilerin hayatında hep olan çok büyük sıkıntılar var. Şehirdeki yollar, kaldırımlar, eğitimle ilgili, parklar, kamu kurumlarında engel var. Bu sadece bedensel veya tekerlekli sandalye kullananlar için değil, görme, zihinsel engelliler için de çok büyük sıkıntılar var. Biz bir an önce bu sıkıntıların yetkililere raporlandırıp, çözüme kavuşmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

RAPORLARI YEREL YÖNETİMLERE SUNACAĞIZ

Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneğinden Süleyman Akbulut, “Şanlıurfa’ya engelli bireylerin sorunlarını raporlaştırmak için geldik. Bu raporları yerel yönetimlere sunacağız. 15 STK bu programa dahil oldu. Engelli haklarına yönelik eğitimler vereceğiz. Tüm örgütler, bulundukları illerdeki sorunları analiz edecekler ve bu sorunlara çözüm talep edeceğiz.”diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan