Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Viranşehir Belediyesi’nden Asılsız iddialara ilişkin açıklama

Viranşehir Belediyesi’nden Asılsız iddialara ilişkin açıklama

Viranşehir Belediyesi, VİRBEL İmar. İnş. San ve Tic. A.Ş arasında 10.01.2019 tarihinde imzalanacak sözleşmeyle ilgili bazı internet haber sitelerinde yapılan asılsız haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Viranşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada; Viranşehir Belediye Başkanlığı ile imtiyaz sahibi olduğumuz Virbel şirketi ile ilgili çeşitli internet sitelerinde 20.09.2019 tarihinde yayınlanan mesnetsiz ve asılsız haberler üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri yeti hasıl olmuştur.
Viranşehir Belediye Başkanlığımız ile iktisadi teşebbüsümüz Virbel İmar.İnş. San ve Tic. A.Ş arasında 10.01.2019 tarihinde imzalanacak olan sözleşmeye ilişkin çeşitli internet sitelerinde asılsız haberler yayınlanmıştır.
Yapılacak olan sözleşmeye ilişkin olarak imzalatılacak ibranamenin konusu şöyle ki,“Viranşehir Belediye Başkanlığı ve bağlı işyerlerinde belediye hizmetlerinin yürütülmesine yönelik hizmet alımları 09.04.2018 Tarih 2018/11608 karar sayılı düzenleme ile belirlenen usul ve esaslar kapsamında gerçekleştirilmektedir.
Viranşehir Belediye Başkanlığımız olarak önceki dönem hizmet alım sözleşmesi incelenmiş, sözleşme kapsamında işçilerimizin vasıflı, vasıfsız şeklinde ayrıma tabii tutulduğu, bu ayrımın liyakat kriterleri baz alınmadan yapıldığı, bu durumun işyerinde ayrımcılığa sebebiyet verdiği, iş huzur ve barış ortamını etkilediği tarafımızca tespit edilmiştir.
Viranşehir Belediye Başkanlığımız ile iktisadi teşebbüsümüz VİRBEL İmar. İnş. San. ve Tic. A.Ş arasında imzalanan hizmet alım sözleşmesinin 01.10.2019 tarihi itibariyle yenileneceği nazara alınarak Belediyemiz tarafından tespit edilen eksikliklerin ve işçilerimiz lehine düzenlemelerin, hizmet alım sözleşmesinde düzenleneceği, işçilerimizin ücret ve diğer sosyal haklarında gerileme olmaksızın vasıflı / vasıfsız şeklindeki ifadelerin hizmet alım ihalemizden çıkartılacağı, işçilerimizin eğitim, uzmanlık alanları gözetilerek işyerlerinde görevlendirileceği hususunu Belediyemiz EMEKÇİLERİNİN bilgilerine rica olunur. ”şeklindedir.
Ancak basın meslek etiğinin olmazsa olmaz unsuru “Kaynağından teyyit” prensibine uyulmadan hazırlanan ve servis edilen söz konusu haber de işçilerimize imzalatılacak ibraname değiştirilerek, yorum eklemek suretiyle kamuoyu nezdinde yanlış bilgilendirme maksatlı ve art niyetli ithamlarla Belediye Başkanlığımızla ilgili algı oluşturup itibarsızlaştırmak ve karalamak amacı ile yapıldığı aşikârdır” ifadelerine yer verildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan