Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / “Arqueomanía” isimli belgeselin bir bölümünde Şanlıurfa da yer aldı

“Arqueomanía” isimli belgeselin bir bölümünde Şanlıurfa da yer aldı

Kültür ve Turizm bakanlığı, Şanlıurfa İl kültür Turizm Müdürlüğü ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.’ nin katkıları ile “2019 Göbeklitepe Yılı” kapsamında; İspanya’nın önemli arkeoloji programlarından biri olan “Arqueomanía” isimli belgeselin bir bölümünde Şanlıurfa da yer aldı.

Program sunuculuğu, İspanya Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanlığını yürütmüş bir isim olan Manuel Ramon Pimentel Siles tarafından yapılan program uzun yıllardır İspanya’da ilgiyle takip edilmekte. Bu kapsamda söz konusu belgeselin Türkiye bölümü 2020 yılının ilkbahar/yaz döneminde uluslararası ve online olarak toplamda ortalama 3 milyon izleyicisi olan ve İspanya’da yaklaşık yaklaşık 400.000 eğitim ve kültür seviyesi ve seyahat etme potansiyelleri yüksek izleyici kitlesi olan İspanyol Devlet Kanalı TVE2’de (Televisión Española) Cuma günleri akşam 20:00 ve Cumartesi günleri öğlen 15:00 olmak üzere belirli aralıklarla tekrarlı olarak yayınlanacaktır. Aynı zamanda TVE’ ye bağlı tüm kanalların uluslararası izlenime sahip online sayfalarında da istenildiği zaman erişilmek üzere sürekli yerini alacaktır.
27 Eylül-04 Ekim 2019 tarihleri arasında Ankara-Diyarbakır–Batman–Mardin-Adıyaman–Şanlıurfa–Gaziantep ve çevresinde çekimleri yapılmakta olan belgesel kapsamında, ülkemizin tarihi/kültürel ve uluslararası alanda tescillenmiş eserlerimizin zenginliği gibi konuların işleneceği toplamda 60 dakikalık iki bölümde Türkiye’ye anlatılacak
Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan