Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / “Biz Anadolu’yuz” Projesi değerlendirildi

“Biz Anadolu’yuz” Projesi değerlendirildi

* Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadolu’yuz” projesinin şu ana kadarki olumlu/olumsuz sonuçları 4 gün süreyle yapılan bir toplantıda değerlendirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadolu’yuz” projesinde görev alan 44 gönüllü genç ile 27-30 Eylül 2019 tarihleri arasında Ankara’da değerlendirme toplantısı yapıldı.

Değerlendirme toplantısında sahada Proje Koordinatörü olarak görev yapan 36 Gönüllü Genç ve 8 Gençlik Lideri toplantının ilk oturumunda, sahada yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi için 2 guruba ayrıldığı, sorun tespitinin ardından 2. oturumun tek bir gurup halinde yapılarak 2 gurubun çalışmasının birleştirildiği belirtildi.

 

Gençlere katılım belgeleri takdim edildi

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, ortak değerlendirmenin yapıldığı 3. oturumda ise, sahadaki problemlerin düzeltilmesi için sahada sorunları deneyimlemiş Koordinatörlerden de yararlanılarak her sorun ayır ayrı konuşularak çözüm önerilerinin belirlendiğini, çalışmanın son oturumunda ise, vaka çalışmalarıyla sahada yaşanan problemlerin canlandırması yapılarak tespit edilen çözüm önerilerinin uygulandığını ve programın kapanış oturumunda da gençlere katılım belgeleri takdim edildiğini söyledi.

 

 

Projenin 2020 yılında da devam etmesi planlanıyor

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı personellerinden  Eğitim, Araştırma Ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ferudun Cemal Sofuoğlu’ndan edinilen bilgiye göre; “Biz Anadolu’yuz” Projesiyle her ay batıdaki 40 ilimizden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 20 ilimize her programda 12-15 yaşları arasında olan 40 Genç, 4 Mihmandar ve 4 Proje Koordinatörü ile programlar gerçekleştirilmektedir. Bu hareketlilik projesi kapsamında 01 Ekim 2019 tarihi itibariyle 138 program tamamlanmış olup toplamda 5.520 gencimiz ile birlikte 552 Öğretmen ve 552 Proje koordinatörü; kültürlerin kaynaşması, sosyal sorumluluk bilincinin aktarılması ve farkındalık oluşturmak için farklı etkinliklerle programları yürütülmektedir. Projenin 2020 yılında da devam etmesi için planlama çalışmalarına başlanılmıştır.

 

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan