Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Bakan Selçuk: Bölgede eğitim gören öğrencilerin eğitimleri aksamayacak

Bakan Selçuk: Bölgede eğitim gören öğrencilerin eğitimleri aksamayacak

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Bakan Selçuk, valilik ziyaretinin ardından Akçakale’ye geçti. Bakan Selçuk,”Bölgede eğitim gören gençlerimizin eğitim süreçlerinin aksamadan devam edebilmesi adına hassas bir çalışma yürüttük. Hazırlıklarımızı da tamamladık.”dedi.

‘EĞİTİMDE DURAMAYIZ, BEKLEYEMEYİZ’
Bakan Selçuk, kurum amirleriyle birlikte ilçede incelemelerde bulundu. Bakan Selçuk, ilçedeki amirlerden bilgi aldı. Bakan Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmetçik’in yanında olmak adına Akçakale‘de bulunduklarını ifade etti. Eğitim çalışmalarına değinen Selçuk, “Aksamadan, kesintiye uğramadan sürdürülmesi gereken vazifelerden biri de elbette eğitimdir. Eğitimde duramayız, bekleyemeyiz.”dedi.
‘EĞİTİM FAALİYETLERİNİN AKSAMAMASI TEMEL HEDEFİMİZ’
Bakan Selçuk, şunları kaydetti:” Sınır illerinin güvenlik tedbiri gerektiren ilçelerinde eğitime ara verilmeden devam ediyor ve tedbirler alınıyor. Bölgede eğitim gören gençlerimizin eğitim süreçlerinin aksamadan devam edebilmesi adına hassas bir çalışma yürüttük. Hazırlıklarımızı da tamamladık. Bu kapsamda Şanlıurfa ve Mardin illerimizin Suriye sınırında yer alan ilçelerinde eğitim kurumlarının öğrencilerin derslerinden geride kalmamaları, üst öğrenimlere giriş sınavında mağduriyet yaşamamaları, planlanan eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamaması ve eğitim personelimize yönelik alınan tedbirlerin uygulamaya geçirilmesi söz konusu. Her tür ve derecedeki eğitim kurumlarındaki öğrencilerimiz başka bir okula velilerimizin talebi doğrultusunda nakil gitmek isterlerse, e-okul sistemimizde nakil nedenleri arasına ikametgâh kontrolü yapılmaksızın eklenen, misafir öğrenci geçici nakil nedeni seçeneği üzerinden kayıtları yapabilmekteyiz. Orta öğretimde misafir öğrenci yerleştirme işlemleri, ilgili komisyonlarca, komisyon şartı aranmaksızın yapılmasına yönelik işlemler hayata geçirilmiş durumdadır.”
‘İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ SANAL SINIFLARDA DA İSTEDİĞİ ŞEKİLDE TÜM DERSLERİ ALABİLİR’
Selçuk, şunları kaydetti:”Eğitime ara verilen okullarımızda öğrencilerimizin telafi eğitimlerine alınması için gerekli planlamalar yapılmıştır. Bizim için eğitimin aksaması söz konusu olamaz. Her şekilde eğitimin devam etmesi için gereken tedbirlerin alınması esastır. Öğrencilerimizin farklı okullarda pansiyona yerleştirilebilmesi, farklı yerleşim yerlerinde taşımalı eğitim hizmetinden yararlanabilmesi için de gerekli tertibat alınmıştır. Öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden sanal sınıf uygulaması da kullanılabilmektedir. Yani, isteyen öğrencilerimiz sanal sınıflarda da istediği şekilde tüm dersleri alabilir.”
Bakan Selçuk, daha sonra ilçede incelemelerde bulundu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan