Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Karaköprü İlkokulu Avrupa’ya Açıldı

Karaköprü İlkokulu Avrupa’ya Açıldı

 

İlimiz Karaköprü ilçesinde bulunan Karaköprü ilkokulu “Avrupa Birliği ErasmusKA229 Projesi” kapsamında Avrupa’ya açıldı.

Karaköprü ilkokulu Avrupa Birliği Erasmus KA229 projesinde “Stories and storytelling”  “Öyküler ve öykülerimiz”  adı altında 4 ülkeye ev sahipliği yaptı.

Öğrencilerin dijital okuryazarlık becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek ve farklı kültürel mirasın kendi çevreleri üzerinde etkisi hakkında farkındalık yaratmak amacıyla yazdığı projeye İtalya, Makedonya, Hırvatistan ve Yunanistan’ı ortak etti.

4 – 8 Kasım tarihleri arasında ülkemize gelen 4 farklı ülkenin öğretmenleri kendi ülkelerinin tanıtımını yaparak, edebiyatları, tarihleri  ve eğitim modelleri hakkında sunum yaparak bizim ülke hakkında da bilgi topladılar.

Kültürel mirasın kuşaktan kuşağa aktarılmasının en önemli unsurunun “öyküler” olduğuna dikkat çeken okul müdürü ve aynı zamanda projenin koordinatörü Sinan KANAT ”Bu proje ile hem öğrencilerimizin okuma ve yazma becerileri geliştirip hem de farklı kültürlere farkındalık oluşturacağız” dedi.

İtalya, Makedonya, Hırvatistan ve Yunanistan’dan gelen eğitim camiası ayrıca ülkemizin sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri yerinde görüp farklı lezzetleri tatma fırsatı buldular.

Avrupa’dan gelen misafirler gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek 2.toplantının yapılacağı Makedonya’da buluşmak üzere ülkemizden ayrıldılar.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan