Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Öğrenciler ‘Şehirler ve Kokular’ projesi ile Urfa’yı tanıttı

Öğrenciler ‘Şehirler ve Kokular’ projesi ile Urfa’yı tanıttı

Öğrenciler ‘Şehirler ve Kokular’ projesi ile Urfa’yı tanıttı

Şanlıurfa merkez Karaköprü ilçesi Ali Baba İlkokulu, Alanya’da düzenlenen ‘Şehirler ve Kokular’ e twinning projesinde kenti en güzel şekilde tanıtarak temsil etti.
Alanya 26 Ekimde muhteşem bir koku festivaline ev sahipliği yaptı. Bir etwinning projesi olan bu projenin adı”Şehirler ve Kokular” , kurucusu ise Alanya Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu öğretmeni Fatma Ayan.
Bu festivalde Türkiyenin farklı illerinden ve Kuzey Kıbrıstan gelen öğretmen ve öğrenciler, illerine özgü kokuları Alanya Yat Limanındaki stantlarda sergilediler.
Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği bu festivalde Şanlıurfa ilimizi Karaköprü Ali Baba İlkokulu öğretmeni F. Hümeyra ÖĞÜT ile 3 öğrencisi temsil ettiler. Koku olarak dünyada sadece Halfeti ilçemizde yetişen “Karagül” kokusunu , fıstık , biber kolonyalarını ayrıca ilimize ait fıstık, isot, mırra, külünçe, şıllık tatlısı, biber reçeli gibi kendine özgü kokuları olan lezzetlerimizi de tanıttılar.
Festivalin diğer etkinlikleri ise Türkiyenin 81 ilinden Alanyaya getirilen toprakların birleştirilmesiyle buraya bir “Türkiye Ağacı” dikilmesi ve Alanyanın en büyük yatında Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapmaktı.
Üç gün süren bu etkinliklerle öğrencilerimiz, kendi kültürleri yanı sıra farklı illerin yöresel ürünlerini ve kültürlerini tanıma fırsatı ile diğer illerden gelen öğrencilerle etkileşim fırsatı da buldular.
Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan