Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Urfa’daki Sağlık İzinleri Meclis’e Taşındı

Urfa’daki Sağlık İzinleri Meclis’e Taşındı

İşte Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından Meclis başkanlığına sunulmak üzere verilen soru önergesi;

”Sağlık Bakanlığı 19 Eylül 2019’dan bu yana aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 11 kentten çok sayıdaki hekimi sınırda görevlendirdi. Bakanlığın ve valiliğin verdiği talimatla doktorların bütün izinleri ‘ikinci bir emre kadar’ iptal edildi.
Fakat Şanlıurfa’da bu konuda bilgilendirme eksikliği yaşanmaktadır. Şanlıurfa’da tüm sağlık çalışanlarının izinleri valilik kararıyla tarih verilmeksizin iptal edilmiştir.
Konuya ilişkin bilgi veren Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik, Bakanlığın yazılı kararını görmek istediklerini, tüm ısrarlara rağmen valiliğin sadece sözlü bildirim yaptığını, izinleri iptal edilen sağlık çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun sözleşmeli olduğunu bu şekliyle de mecvut izinlerin diğer yıla aktarılmayıp ciddi bir hak ihlaline yol açağını belirtmiştir. Sağlık çalışanlarının yoğun ve stresli çalışmalarının yanı sıra en insani ihtiyaçlarının açıklama yapmaksızın belirsizlik halinde bırakılmasını personel hakları ve toplum sağlığı açısından kabul edilemez buluyoruz.

Bu Bağlamda;
1. Bakanlığınızın Şanlıurfa ilimiz için Tel Abyad odaklı olağanüstü bir kararı mevcut mudur? Mevcutsa kamuoyunu bu konuda bilgilendirecek misiniz?
2. Bakanlığınız sağlık çalışanlarına yönelik 19 Eylül 2019’dan beri uygulanan izin iptallerine ilişkin bir yazılı emri mevcut mudur?
3. Bakanlığınız konu ile ilişkin Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu keyfi tutumuna yönelik bir müfettiş görevlendirmesi yapılmış mıdır?
4. Bakanlığınızın sözleşmeli sağlık personellerinin izin iptalinden oluşan hak ihlaline ilişkin bir telafi programı uygulayacak mıdır?”

Ayşe Sürücü

Şanlıurfa Milletvekili

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan