Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Şanlıurfa’daki Kantincilere ‘Şırınga Çikolata’ Uyarısı

Şanlıurfa’daki Kantincilere ‘Şırınga Çikolata’ Uyarısı

Ankara ve Diyarbakır’da iki çocuğun şırınga şeklindeki çikolatanın kapağı nedeniyle hayatını kaybetmesi sonrası okul kantinlerinde satılan ürünler ve denetimler tartışılıyor.

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun yaptığı yazılı açıklamada; Kantinlerde ”Şırınga Çikolata’ ve buna benzer ürünlerin satılmaması yönünde kantincileri uyardı.

”KANTİNCİLER GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLMEMELİ”

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Kantinci,” Milli Eğitim Bakanlığı’nın göndermiş olduğu genelge doğrultusunda kantinlerde satılması uygun olan ürünleri satıyoruz.Hiç bir şekilde yasal olmayan ve izinsiz olan ürünleri satmıyoruz. Kantin denetimleri gerek zabıtalar tarafından gerekse Tarım il Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından düzenli olarak yapılıyor.Şu ana kadar Kantinlerde olumsuz ve yönetmeliğe uygun olmayan ürünlerin satıldığı kantinlere rastlanılmadı.Kantinciler özellikle buna dikkat ediyor.Şimdiye kadar yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuz vaka görülmemiştir.Ancak öğrenciler bu tür sağlıksız ürünleri yol üzerindeki bakkallarda rahatlıkla alabiliyor.Burada Kantinciler nasıl denetleniyorsa Bakkal ve marketler de çocuklarımızın sağlığı için mutlaka belli periyodlar dahilinde denetlenmelidir.Denetlenmelerin neticesi ise kamuoyuna açıklanmalıdır.Bu tür ürünleri satanları da deşifre edilmeli,Bu tür istisnai ürünler satan kantinler varsa bunları tüm kantinlere mal etmek doğru değil.Bunun faturası da kantinciye çıkarılmamalı” şeklinde konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan