Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Meme Kanseri Korkunuz Olmasın!

Meme Kanseri Korkunuz Olmasın!

Meme kanseri kadınlarda en sık gözlenen, uygun tedavi edilmediğinde yaşam süresini kısaltması yanında, yaşam kalitesini de bozan bir hastalıktır.

Meme Kanseri Tedavisi

Meme kanseri cerrahisi sonucu oluşan meme kaybı kadınlarda estetik, psikolojik ve sosyal birçok problemlere neden olmaktadır. Hem hastalığı tam olarak tedavi etmek, hem de meme kaybını önlemek çok önemlidir. Bu nedenle , son yıllarda onkoplastik meme cerrahisi yöntemleri geliştirilmiştir. Bu Onkoplastik Meme Cerrahisi ameliyatları, bölgemizde Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Cerrahi Onkoloji uzmanı Prof. Dr. Ali Uzunköy tarafından 5 yıldır yapılmaktadır. Onkoplastik meme cerrahisi ameliyatı meme kanseri nedeni ile, memenin tamamen alınması gereken durumlarda, tümör cerrahisi prensiplerinden taviz vermeden (tümörü negatif cerrahi sınırla tamamen çıkartarak) , plastik cerrahi yöntemi ile, meme dokusunun kendi içinden doku kaydırarak veya sırt ve karın kasları ile yeniden meme oluşturulması hadisesidir. Prof. Dr. Ali Uzunköy, Hem ülkemizde hem bölgemizde meme kanserlerinin, dünyaya oranla en az 5 yıl daha genç yaşlarda gözlendiğini, kendisinin 20’li yaşlarda bile, onlarca hastayı, meme kanseri nedeni ile ameliyat ettiğini bildirmiştir. Yıllık yaklaşık 100 civarında meme kanseri nedeniyle ameliyat ettiğini, bunların en az yarısında onkoplastik meme cerrahisi teknikleri ile, hastaların memelerini koruduğunu bildirdi.

Harran Üniversitesi hastanesi başhekimi Dr.Öğr.Üys. Ahmet GÜZELÇİÇEK yaptığı açıklamada ; Kanserde erken teşhis çok önemli. Tedavide çok büyük bir paya sahip. Kanser ne kadar erken teşhis edilirse o kadar kolay da tedavisi yapılıyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan