Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Geleceğin Teknoloji Yıldızları İçin Başvurular Devam Ediyor

Geleceğin Teknoloji Yıldızları İçin Başvurular Devam Ediyor

Deneyap Teknoloji Atölyeleri 18 ilde daha hizmete açılıyor, öğrenci seçimi için başvurular 6 Ocak 2020 tarihinde sona erecek.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri 18 ilde daha hizmete açılıyor, öğrenci seçimi için başvurular 6 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. Geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek amacıyla, Cumhurbaşkanlığımızın 100 Günlük Eylem Planlarında yer alan Deneyap Türkiye projesi kapsamında, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacaktır. Projenin ilk etabında 12 ilde atölyelerimiz açılmış olup, ikinci etabında Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat illerinde olmak üzere 18 ilde daha atölyelerimiz hayata geçirilecektir. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilere 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Robotik Kodlama, Elektronik Programlama, Yapay Zekâ, Siber Güvenlik, Nanoteknoloji gibi teknoloji alanlarında eğitim verilmesi planlanmaktadır.

Ayrıca, öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedeflenmektedir. Programa katılan öğrenciler 3 yıllık bir süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma, hem de özel ilgi alanlarında derinleşme imkânı elde edecektir. Atölye programları ortaokul düzeyinde hâlihazırda 4. ve 5. sınıfta eğitim gören öğrencilere, lise düzeyinde ise 8,9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencilere hitap etmektedir.

Deneyap Teknoloji Atölyelerine öğrenci kabulü, iki aşamalı seçme süreci sonunda yapılacaktır. Sürecin ilk aşaması olan yazılı seçme sınavı, Atatürk Üniversitesi işbirliği ile belirtilen 18 ilde, 9 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınava başvurular 06 Ocak 2020 tarihine kadar devam etmekte olup, ayrıntılı bilgiye www.deneyapturkiye.org internet adresinden ulaşılabilmektedir.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan