Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Türk Hava Yolları İstanbul-Xi’an seferlerine başladı

Türk Hava Yolları İstanbul-Xi’an seferlerine başladı

Türk Hava Yolları’nın (THY) bir süredir beklenen Çin’in tarihi Xi’an kentine uçuşları başladı.

Bayrak taşıyıcı havayolumuz Türk Hava Yolları İstanbul-Xi’an seferlerine Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’in de katıldığı bir tören ile dün başladı.

THY, böylece Çin’de uçuş noktalarını 4’e çıkarmış oldu.

 

Çin’in 3 bin yıllık tarihi kenti olan, aynı zamanda tarihi İpek Yolu ve günümüzde de Kuşak Yol açısından kritik önemde olan Xi’an’daki Xianyang Uluslararası Havalimanı’nda THY’nin ilk uçuşu için tören de düzenlendi. Törene Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de katıldı.

 

 

Xi’an şehri ile İstanbul’u birbirine bağlayan bu yeni hat hayırlı olsun

Bayrak taşıyıcı havayolumuz Türk Hava Yollarının İstanbul-Xi’an seferlerine törenle başladığını belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Türk Hava Yolları, Çin’in 3 bin yıldır yaşayan kenti Xi’an’ı 30 Aralık tarihi itibarıyla uçuş ağına ekledi. Bilindiği gibi; Türkiye ile Çin arasında gelişen ilişkiler hava trafiğine de yansıyor. Türk Hava Yolları (THY), Çin Halk Cumhuriyeti’ne ilk direkt uçuşun başlamasının 20. yılında rotasına bir güzergah daha ekledi. THY’nin bir süredir beklenen İstanbul – Xi’an uçuşları resmen başladı. Tarihi İpek Yolu’nun başlangıcı Xi’an şehri ile İstanbul’u birbirine bağlayan bu yeni hattın hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

 

 

Ülkemize gelen turist sayısı artacak

İlk uçuş nedeniyle Xi’an Havalimanı’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Yeni evimize taşındığımız, birçok farklı alanda yeniliklere imza attığımız 2019 yılını çok özel bir şehri uçuş ağımıza katarak tamamlıyoruz. Misafirlerimizi, tarihin en önemli başkentlerinden olan Xi’an’dan dünyanın 126 ülkesine ulaştıracak, aynı zamanda kargo operasyonlarımız ile deyim yerindeyse tarihi İpek Yolunu bulutların üzerine taşıyacağız. Yeni uçuşlarımız, son yıllarda ülkemizin pek çok cazibe merkezine ilgisi artan Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı turistlere de kolaylık sağlayacak, böylece ülkemize gelen turist sayısına katkıda bulunacaktır. Bize her konuda desteğini esirgemeyen ve bizleri yalnız bırakmayan Pekin Büyükelçimiz Sayın Emin Önen Beye de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

7 rota daha eklenecek

İstanbul’dan Xi’an’a Pazartesi – Çarşamba – Cuma günleri uçuş olacağı açıklandı. China Southern Havayoları, Pekin’in ardından Wuhan’dan da İstanbul uçuşlarına başladı. Çin’den İstanbul’a 6 farklı noktadan uçuş oldu. Pekin, Şanghay, Guangzhou, Hong Kong ve Xi’an’a uçan THY ise rotalarına Çin’den 7 nokta daha ekleyecek.

Çin Halk Cumhuriyeti’ne ilk uçuşunu 1999 yılında Pekin’e gerçekleştiren THY, ülke uçuş ağını büyütmeye devam ediyor. Şirketin 318. uçuş noktası Çin’in Xi’an şehrine başlattığı uçuşla, Xi’an’dan başlayıp Venedik’e kadar uzanan tarihi ipek yolunun tamamını uçuş ağıyla kapsamış oldu. THY’nin bu kente gerçekleştireceği seferler Airbus A330 tipi uçaklar ile haftada üç frekans olarak icra edilecek.

 

 

Büyükelçimiz Önen, 2020 yılının insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Önen, yeni yıla girmemiz nedeniyle de Şanlıurfalı hemşehrilerinin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın ve İslam aleminin yeni yılını candan kutladığını, 2020 yılının dünyada insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; Türkiye, son 7 yıldır terörden ekonomiye her alanda planlı bir kuşatma girişimiyle yüzleşmektedir. Ülkemizin toprak bütünlüğünden milletimizin birliğine, ekonomimizden güvenliğimize kadar birçok boyutu olan saldırıları, hamdolsun, hep birlikte göğüslemeyi başardık. Ne sokakları karıştırmaya çalışanların oyunlarına, ne terör örgütlerinin kanlı saldırılarına, ne içimizdeki hainlerin sinsi darbe girişimlerine, ne de ekonomimize kurulan tuzaklara boyun eğdik. Allah’ın yardımı, mazlumların duası ve aziz milletimizin güçlü desteğiyle, girdiğimiz her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Bundan sonrada birlik beraberliğimizi bozmadan dünya ülkeleriyle her alanda ilişkilerimizi geliştirmeye, vatandaşlarımızın olduğu kadar dünyanın her yöresindeki mağdur insanların da haklarını elimizden geldiğince aramaya devam edeceğiz. Tekrar 2020 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, esenlik ve refah getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan