Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Allah’ın İzniyle Ziyaret Edilmedik Bir Yer Bırakmayacağız

Allah’ın İzniyle Ziyaret Edilmedik Bir Yer Bırakmayacağız

 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, beraberinde bulunan heyetle, Evren Sanayi sitesinde bulunan Şanlıurfa Oto Hurdacılar ve Tamirciler K.S.S Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Özbek ve Şanlıurfa Kamyon, Tır ve Otobüs Bakım ve Onarımı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Halil Polat’ı ziyaret etti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı ve beraberindeki heyeti, iş yerinde karşılayan Mehmet Özbek ve Halil Polat, ziyaretten dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür etti.

Erat ziyarette, Şanlıurfa’nın yerel sorunlarından olan, işçi haklarının yeteri derecede gözetilmemesi, sanayi sitesinde düzenli bölümlerin olmaması, İpekyol ve Çevik Kuvvet Kavşağı’nda devam eden yol çalışmalarının meydana getirdiği trafik sorunu, Darbeci Kenan Evren isminin sanayi sitesinde halen bulunması, taziye evlerinin fahiş fiyatlar karşılığında vatandaşlara kiralanması gibi sorunları dile getirdi.

Erat, ayrıca İl başkanlığı olarak, Şanlıurfa’nın sorun ve sıkıntılarının giderilmesi adına sürdürdükleri faaliyetlerini açıkladı.

“Vatandaşlarımızın sorunlarını yetkili kurumlara ulaştırmaya çalışıyoruz”

Şanlıurfa’nın sorunlarını basında dile getirirken, hiçbir şahsı ve herhangi bir kurumu hedef göstermediklerine dikkat çeken Erat, “Şanlıurfa’mızın daha iyi bir hizmet görmesi ve yaşanılabilir bir şehir olması konusunda elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Siyasi partileri, yetkili kurumları, kanaat önderleri, âlimleri, aile büyükleri, sivil toplum kuruluşlarını, oda başkanları, basın mensuplarını ve en önemlisi sorunların muhatabı olan ve sorunlardan dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Haftanın bir günü taşra ilçelerini, ayrı bir günü ise merkez ilçeleri ziyaret ediyor, gerek esnafın, gerek çiftçilerin sorun ve sıkıntılarını yerinde gözlemliyor ve not alıyoruz. Taşra ilçelerinin tamamını ziyaret ettik. Önümüzdeki günlerde ikinci bir tur olmak üzere yine ziyaret edeceğiz. Vatandaşlarımızın sorunlarını yetkililere ulaştırmaya çalışmakla birlikte, takipçisi de oluyoruz. Bizim hedefimizde herhangi bir şahıs veya kurum yoktur. Siyasi rant elde etmek adına, yok yere sorun üretmiyoruz. Halkın sorun ve sıkıntılarını dinledikten sonra bunları yetkili kurum amirlerine ulaştırıyoruz. Şimdiye kadar Şanlıurfa’mızın sorunlarını basında dile getirirken, hiçbir şahsı ve kurumu hedef almadık. Halkımızın zarar gördüğü ve görebileceği bir sorunu da kimseden perva etmeden ve çekinmeden yetkililere ulaştırırız. Sadece seçim zamanları sahaya inip, halkla bir araya gelmeyi doğru bulmuyoruz. Bu doğru bir anlayış değil. Biz partimizi ilk kurduğumuzda vatandaşlarımıza bir söz verdik. Sadece seçimden seçime değil, her zaman halkımızla iç içe olacağız. Allah’ın izniyle adım adım, ziyaret edilmedik bir yer bırakmayacağız.” dedi.

“Batı illerine çalışmaya giden ailelerin çocukları, eğitimlerinden mahrum kalıyorlar”

İşçi haklarıyla ilgili ciddi bir sorunun var olduğunu ifade eden Erat, “Şanlıurfa’mızda maalesef işçi haklarını savunacak, onların daha iyi iş koşullarında çalışmalarını sağlamak için faaliyet gösteren ve bu konuda çözüm arayışı içerisinde olan herhangi bir kurum ve kuruluş bulunmuyor. Bununla birlikte, işveren, işçisinin hakkını ve sigortasını gözetmiyor. Kurumlar da bunların takibatını yapmamaktadırlar. Evli ve 3,4 çocuk sahibi insanlar, 1000, 2000 lira ücret karşılığında, sigortasız bir şekilde, zor iş koşulları altında çalışmaktadırlar. Bu koşullar altında ailesini geçindiremeyen insanların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Bu Şanlıurfa’mızın kaderi haline dönüşmüş durumda. Geçimini sağlayamayan aileler ise, yılın 7 veya 8 ayını, memleketinden uzak bir şekilde batı illerine gidip çalışmak zorunda kalıyorlar. Bunun temel sebebi, burada yetkililer tarafından yeteri imkânın oluşturulmaması ve bu nedenle geçimini sağlayamamasıdır. Batı illerine çalışmaya gitmek zorunda kalan ailelerin çocukları, eğitimlerinden mahrum kalıyorlar. Bir düzenleri de olmuyor. Çok kötü koşullar altında yaşamak zorunda kalıyorlar. İşçi haklarıyla ilgili böyle ciddi bir sorun var memleketimizde.” şeklinde konuştu.

“İnsanlar işten dönerken, evine gitmekte ciddi sorunlar ile karşılaşıyorlar”

İpekyol, çevik kuvvet ve Balıklıgöl kavşağındaki yol çalışmalarının bitirilmemesi, vatandaşları ciddi mağduriyetler yaşattığını aktaran Erat, “Sanayide her şey iç içe durumda. Tır ve kamyon gibi büyük araçların parçalarının ve bakım yerlerinin ayrı olması gerekiyor. Gelişi güzel bir durum söz konusudur. Oysa hepsinin düzenli ve tertipli olması ve bölümlere ayırılması gerekirdi. Bu düzenlemelerinde bir şekilde yapılması gerekiyor. Bu görüntüler Şanlıurfa’mıza yakışmıyor. Çevre yolunun mutlaka bitirilmesi gerekiyor. Bu yeni bir proje değil, uzun süredir devam etmekte olan bir projedir. Halkımızı ciddi mağduriyetlere iten bir durumdur. Belki belediyelerin yeni projeler yapma imkânı oluşmamış olabilir. İnsanlar bunu anlayışla karşılayabilir. Fakat uzun süredir devam etmekte olan ve halkı ciddi bir şekilde mağdur eden bu ve benzeri projelerin biran önce bitirilmesi gerekiyor. Sürekli bizler de şahit olmaktayız. İpekyolu ve diğer caddelerde trafik kilitleniyor. Bazen zincirleme kazalara sebebiyet veriyor. İnsanlar işten dönerken, evine gitmekte ciddi sorunlar ile karşılaşıyorlar. Evren sanayi sitesine birde galericiler sitesi de eklenirse, iş dönüşlerinde trafik tamamıyla kilitlenecektir. Hem mali olarak israfa yol açacak, hem de zaman israfına yol açacaktır. Bu nedenle bu çevre yolunun biran önce bitirilmesi ve alternatif yolların açılması gerekiyor. Balıklıgöl ve çevik kuvvet kavşağı da yarım bir proje halinde durmaktadır. Bu sorunlarla da maalesef kimse ilgilenmiyor.” ifadelerini kullandı.

“Artık darbeci şahısların kutsanılmasından vazgeçilmelidir”

Darbeci şahısların isimlerinin mahallelere, caddelere ve sanayi sitelerine verilerek darbecilerin kutsandığına vurgu yapan Erat, “Evren sanayi sitesinin ismiyle ilgili defalarca basına demeç verdik. Niçin bir darbecinin ismi memleketimizin sanayi ismine verilsin. Artık bu darbeci şahısların kutsanılmasından vazgeçilmelidir. Darbeci bir şahsın ve halka zulmetmiş bir şahsın isminin memleketimizde anılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Fakat bununla ilgili herhangi bir adım atılmış değil. Ülkemizin tarihi zaten darbeler ile örülmüş durumda. Darbecilerin isimlerinin mahalle, cadde ve sanayi sitelerine verilerek, darbeciler sürekli kutsanmıştır. Bu isimlerin kaldırılması için yetkililer neyi bekliyorlar. Biz bunu defalarca basın yoluyla dile getirdik. Şu an içinde bulunduğumuz sanayi sitesinin isminin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini bir kez daha dile getiriyoruz.” dedi.

“Bazı şahıslar, taziye evlerini bir gelir kapısı olarak işletiyorlar”

Belediyelerin taziye evlerine personel tayin ederek, kendi kontrollerine almaları gerektiğini belirten Erat, “Taziye evleri vatandaşlara para karşılığında kiraya veriliyor. Belki varlıklı ve durumu iyi olan insanlar için bu durum pek önemsenmez. Fakat durumu iyi olmayan, asgari ücretin altında çalışan vatandaşları bu durum, çok ciddi bir şekilde mağduriyet yaşatıyor. Vatandaşların taziyesi olduğunda, 10, 15 bin taziye masrafı çıkıyor. Bunun altından kalkamayan vatandaş, arabasını satıyor veya kredi çekmek durumunda kalıyor. Ciddi bir mağduriyet meydana geliyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Taziye evlerinin kiraya verilmesi, yakınını kaybeden vatandaşları daha bir üzüntüye boğmaktadır. Belediyenin bu duruma biran önce el atması gerektiğini defalarca medya yoluyla dile getirdik. Belediye bu sorunları görmemezlikten gelmemeli. Bu durum belediyenin ihmalkâr davranmasının bir neticesidir. Taziye evlerini, bazı şahıslar ele geçirmiş ve oradan nemalanmaktadırlar. Bu şahıslar, taziye evlerini bir gelir kapısı olarak işletiyorlar. Belediyenin her taziye evin bir personel ataması gerekiyor. Personel, İslami bilgi ve birikime sahip olmasıyla beraber, orada Kuran okuyabilecek bir potansiyele sahip olması gerekmektedir. Aynı zamanda oranın temizliği ve gözetimi ile ilgilenmelidir. Taziye evleri tamamıyla belediyenin kontrolünde işlev görmelidir. Belediye aynı zamanda, taziye evlerinin elektrik, su ve diğer giderleri karşılaması gerekiyor. Bu şekilde vatandaşlarımız orada taziyelerini rahat bir şekilde gerçekleştirebilsinler. Aksi takdirde çok ciddi mağduriyetlere kapı aralanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan