Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Yatırım Programına Alınması İçin Çalışacağım

Yatırım Programına Alınması İçin Çalışacağım

‘Ölümlü Yol’ olarak bilinen Suruç- Şanlıurfa yolunun yatırım programına alınması için Kaymakam ve Suruç Belediye Başkan Vekili Kenan Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşeceğini belirterek, “Suruç yolunun yatırım programına alınması için gerekenin yapacağım” dedi.

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve önceki yaşana trafik kazasının ardından 2 kişinin hayatını kaybetmesi ve 14 kişinin yaralanması ile gündeme gelen ve yıllardır “ Ölüm Yolu ” olarak bilinen D100 Karayolunun duble yol yapılması için vatandaşlar tepkilerini dile getirilirken konuya duyarsız kalmayan Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Kenan Aktaş Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile bir görüşme yaparak yatırım programına alınması için gerekli girişimlerde bulundu.
Aktaş yaptığı açıklamada “ İlçemiz tarihi İpekyolu olarak bilinen ve Şanlıurfa başta olmak üzere birçok ili birbirine bağlayan ve her gün binlerce başta ağır tonajlı araçlar olmak üzere yoğun bir araç trafiği olan ve stratejik öneme sahip D 100 karayolu üzerinde bulunuyor. Yolun çift şeritli olması trafiğe cevap vermemekle birlikte, beraberinde de maalesef çok sayıda ölümlü kazaları da birlikte getiriyor. Nitekim üzücü bir kaza yine aynı yol üzerinde yaşandı ve geçtiğimiz gün iki vatandaşımızı bu vahim kazada hayatını kaybetti 14 vatandaşımızda yaralandı. Bu tür kazaların bir daha yaşanmaması ve hem araç trafiğini rahatlatmak hem de
“ Ölüm Yolu “ olarak bilinen yolumuzun üzerindeki bu olumsuz algıyı ortadan kaldırmak hemde duble yol yapılması noktasındaki talebimizi Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile telefon görüşmesi yaparak hemde yazılı bir şekilde halkımız adına ilettik. Yaptığımız görüşmelerde konunun da hassasiyetinin bilinmesi hem de artan şikâyetler bilindiği için yatırım programına alınması için teklifte bulunduk. Halkımıza bu konuda müjdeyi vermek isterim. Artık insanlarımızın bile bile ölüme gitmelerini istemiyoruz. Bu yol artık ölüm yolu olarak bilinmeyecek duble yol yapılması için çalışmaları yakından takip edeceğiz “ dedi.
Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan