Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Beyazgül, “Gayemiz Kimsesiz Çocuklarımıza Aile Sıcaklığı Yaşatmak”

Beyazgül, “Gayemiz Kimsesiz Çocuklarımıza Aile Sıcaklığı Yaşatmak”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Mutlu Yuva Derneği arasında imzalanan protokol ile Yetim, Öksüz ve Kimsesiz çocukların sosyal hayata uyumu daha iyi sağlanacak.

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile de protokolü bulunan, Türkiye’de yetim, öksüz, kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklar için hizmet veren; Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın başkanlığında kurulan Mutlu Yuva Derneği ile Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sevgi Evlerinde kalan çocukların psiko-sosyal gelişimine ve topluma entegrasyonunu sağlamak amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Mutlu Yuva Şanlıurfa Şube Başkanı ve TBMM İdare Amiri AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan arasında imzalanan protokol ile çocuk evlerinde kalan çocuklarımızın eğitim ve gelişimlerine katkı sunmak, gelişim merkezlerinin kurulması için Şanlıurfa Mutlu Yuva Derneği ile girişimlerde bulunuldu.

 

Burada bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Halil Özcan Vekilimize böyle hayırlı bir faaliyeti için teşekkür ederiz. Bu gün buraya Mutlu Yuva Derneği temsilcileri ile gelerek Büyükşehir Belediyemiz ile ortak yürütülen protokolü imzalamak için. Mutlu Yuva Derneği Prof. Dr. Nevzat Tarhan Başkanlığında 2010 yılında kurtulmuştur ve kamu yararına çalışan derneklerimizdendir. Derneğimiz birçok Belediyemiz ile protokol imzalayarak faaliyetlerini sürdürmektedirler. Şanlıurfa’da da bakıma muhtaç, yetim ve mutlu yuva arayan birçok ferdimiz var. Bu derneğimizin amacı; korumaya muhtaç olan çocuklarımıza ailelere ve topluma kazandırmak. Ülkemizde aile müessesini bilimsel ve kültürel yoldan geliştirerek sağlamlaştırmak. Ailelerin korunmaya muhtaç çocukların problemlerine eğilmesini sağlamak. Prof. Dr. Nevzat Tarhan tüm programlarında eğitici, öğretici ve toplum yararına çalışan bir bilim insanımız. Bu günde Şanlıurfa’da bunun kurulmuş olması Milletvekilimiz Halil Özcan beyin önderliğinde yapılması bizleri mutlu etmiştir, İnşallah birlikte çalışacağız halkımıza ve kamuya hizmet edeceğiz” diye konuştu.

 

Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel beye çok teşekkür ediyorum. Mutlu Yuva Derneği 2020 yılında Türkiye’nin 6 ilinde teşkilatlanması yapılarak faaliyete başladı. 1.5 yıl önce Şanlıurfa’da derneğimizi açmış bulunmaktayız. Buradaki hedefimiz Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile birlikte bakıma muhtaç çocuklar ile ilgilenmek. Şanlıurfa’da 14 ev hedefimiz var İnşallah ilerleyen zamanlarda bu rakamı daha da yükselteceğiz. Çocuklarımızın maddi ve manevi destekte onların mahallerimizde aile ortamında bakım sağlanmasını amaçlamaktır. Psikologlarımız, çalışanlarımız ve gönüllülerimiz var. Türkiye’nin birçok ilinde sosyal Belediyecilik anlamında yapılan hizmetler var. Başkanımıza bu yaklaşımından dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah halkımızın da bu çocuklarımıza destek çıkma adına davet ediyoruz” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan