Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Vefat Eden Gazeteciler Mezarı Başında Anıldılar

Vefat Eden Gazeteciler Mezarı Başında Anıldılar

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyetinin düzenlemiş olduğu programla gazeteciler vefat eden Urfalı Gazetecilerin kabirlerini ziyaret ederek dualar ettiler.
Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti 10 Ocak Dünya Gazeteciler günü dolasıyla Şanlıurfa basınında çalışan ve hayatlarını kaybeden İsa Okutan, Halit Okutan, Nuri Okutan, Ömer Okutan, Önder Okutan ve Talat Akay gazetecilerin kabrini ziyaret ederek dualarla yad ettiler. Yapılan kabir ziyaretine Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiiyet Başkanı Tahir Gülebak, Okutan ailesi ve basın mensupları katıldı.
“Vefat Eden Gazetecileri Yad Etmek Görevimiz”
Vefat eden gazetecileri yad etmek görevimizdir diye konuşmasına başlayan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak; “10 Ocak denilince hem sevimli güzel günler aklımıza geliyor hem de hüzünlü günümüz aklımıza geliyor. Biz Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti olarak özelikle Oktan ailesinin Urfa’mıza, basına yön vermiş değerli ağabeylerimizin ziyaretine geldik basında çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten Şanlıurfa’mıza yön verendi Oktan Ailesi bizde bugünü hatırlamak için Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti olarak azda olsa bir Fatiha’mızı okuyup kendilerini yad etmeyi kendimize görev bildik inşallah bu görevimizi rutin olarak her yıl düzenleyeceğiz. Vefat eden büyüklerimizle gönülerimiz kendileriyle beraber olduğunu tüm kamuoyuna duyurmak isteriz. Allah nur içinde yaşatsın” diye konuştu.
“Vefat Eden Gazetecilere Allahtan Rahmet Diliyorum”
Vefat eden gazetecilere Allahtan rahmet diliyorum diye konuşan Araştırmacı yazar Avukat Müslüm Akalın; “10 Ocak Gazeteciler Gününü kutluyorum. Basın sektöründe emek vermiş bir ailenin fertleri mezarı başında kutluyoruz hepsine Allah rahmet eylesin bu vesile ile hem bu toplantıya vesile olan sayın başkanıma ve değerli arkadaşlarıma ve diğer aile fertlerine teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin aslında toplumumuzun ortak belleğindeki hatıranın canlanması ve basın sektöründe gerçekten büyük emek vermiş insanların hatırlanması anlamında büyük değer taşıdığını düşünüyorum” dedi.
Yaşar Okutan Okutan ailesinin yeğeni; “Cemiyet başkanımız Tahir Gülebak’a öncelikle teşekkür ediyorum böyle bir organizasyonu düzenlediği için. Ailemizin büyüğünü mezarı başında andığımız için. Sahada çalışan görevini layiki ile yerine getiren arkadaşlarımın günlerini kutlarım, Allah hepsilerinden razı olsun” ifadelerini kullandı.
“Gazetecilerimizi Mezarı Başında Anıyoruz”
Gazetecilerimizi mezarı başında anıyoruz diye konuşan Gazeteci Ömer Dodanlı; “İlk defa Şanlıurfa’da ebediyete göç etmiş değerli gazetecileri mezarı başında anıyoruz. Gazeteciler gününün bu anlamlı gününde ebediyete geçmiş tüm gazetecilerin hatırlaması ve gençlere örnek olması adına düzenlenen ziyarete emeği geçen herekese teşekkür ediyoruz. Ebediyete uğurlanan değerli ağabeylerimizi, kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
Gazetecilik Mesleğini Öğretenlerin Yanındayız
Gazeteci Mehmet Yıldırım; “Kendilerinden gazetecilik mesleğini öğrendiğimiz değerli ağabeylerimiz burada yatıyor Allah rahmet eylesin başta İsa Okutan, Nuri Okutan, Halıt Okutan, Bülent Okutan ağabeylerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Buradaki insanların hepsi burada yatanlar sayesinde gazeteci oldular Allah rahmet eylesin diyorum” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan