Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Aydınlık:Şanlıurfa- KKTC Seferleri Başlamalı

Aydınlık:Şanlıurfa- KKTC Seferleri Başlamalı

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, uçak seferleriyle ilgili açıklama yaptı.Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa ile KKTC arasında uçak seferlerinin başlaması gerektiğini söyledi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, uçak seferleriyle ilgili açıklama yaptı.Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa ile KKTC arasında uçak seferlerinin başlaması gerektiğini söyledi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa – KKTC arasında neden uçuş olmadığına dair vermiş olduğu yazılı soru önergesine Bakan M. Cahit TURHAN’ın vermiş olduğu cevapla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gelen cevapla her şeyin bir kez daha gözler önüne serildiğini ifade eden Aydınlık, “Memleketim ve hemşehrilerim adına gerçekten üzülüyorum; Şanlıurfa her zaman olduğu gibi bu konuda da diğer kentlerin gerisinde kalmış vaziyette. Şanlıurfa’dan KKTC’ye eğitim almak için giden evlatlarımız memleketimizden direkt uçuş olmadığı için haliyle diğer kentlere gitmek zorunda kalıyorlar ” diye konuştu.

Şanlıurfa’dan Eğitim İçin KKTC’ye Giden Yüzlerce Evladımız Var
Açıklamasında kendisine KKTC’ye sefer düzenlenmesi için çok fazla talep geldiğini belirten Aydınlık, “eğitim alarak memleketimize, ülkemize hizmet edebilmek, katkıda bulunabilmek için Şanlıurfa’dan KKTC’ye giden yüzlerce evladımız var. Bu evlatlarımız da haliyle en kısa sürede ailelerine kavuşmak istiyorlar; ama bu durumda Şanlıurfalı hemşehrim mecbur başka havaalanlarına gidiyor” diyerek sözlerine devam etti.
Turizme de Katkısı Olacak
Geçtiğimiz 2019 yılının Göbeklitepe yılı olduğunu hatırlatan Aydınlık, “bizim Şanlıurfa olarak çok büyük zenginliklerimiz var, Sayın Cumhurbaşkanı’da geçtiğimiz yılı Göbeklitepe yılı ilan etti; ama bu süreçte bile Şanlıurfa – KKTC arasında direkt olarak hiçbir uçuş düzenlenmedi. Sonuçta bu hat sefere açılırsa sadece bu probleme çözüm olmayacak, turizme de katkısı olacak. Kıbrıslı vatandaşlarımız bu kentin zenginliklerini görmek için neden direkt olarak Şanlıurfa’ya gelmesin?” dedi.

Şanlıurfa’yı Hatırlatacağız
Şanlıurfa’yı unutuyorlar, bu kentin dertlerine derman olmuyorlar diyerek iktidara sitem eden Aydınlık, “Bakan Bey, TBMM Başkanlığına sunduğumuz yazılı önergesine nihayet yanıt verdi, yanıtında Anadolujet’in KKTC – Gaziantep hattında (gidiş dönüş) 6 frekans, özel bir havayolu şirketinin yine gidiş dönüş olmak üzere KKTC – Gaziantep hattında 12 frekans, KKTC – Hatay hattında haftalık 11 frekans, KKTC – Diyarbakır hattında 4 frekans uçuş gerçekleştirmek üzere izinlendirildiğini belirtmiş. Bu demek oluyor ki Şanlıurfa yine geride kalmış, Şanlıurfa yine unutulmuş; ama biz sevdamız Şanlıurfa’yı unutanlara, çantada keklik görenlere yeniden Şanlıurfa’yı hatırlatacağız” diye sözlerini noktaladı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan