Anasayfa / TÜM HABERLER / Casper VIA P3 ve Xiaomi Redmi Note 7 Karşılaştırma

Casper VIA P3 ve Xiaomi Redmi Note 7 Karşılaştırma

Bu yazıda Xiaomi redmi Note 7 ve Casper VIA P3 modellerini karşılaştıracağız. Her ne kadar Redmi Note 8 çıkmış olsa da Note 7 hala tercih edilen bir model ve bu nedenle aynı fiyat aralığında bulunan VIA P3 ile karşılaştırıp bu ikisi arasında kalan kullanıcıları bilgilendirmek istedim.

Cihazlara dair önemli özelliklerin bulunduğu tabloyu inceleyip fikir sahibi olabilirsiniz. Ana özellikleri karşılaştırıp yorumlayarak cihazlar arasındaki farklara yazımın devamında değineceğim.

Performans ve İşlemci

Cihazların performans puanlarına baktığımızda birbirine yakın puan aldığını görüyoruz. Performans anlamında her iki cihazında kullanıcıyı memnun edeceğini çok rahat söyleyebiliriz. Küçük bir ihtimalde olsa Redmi Note 7’nin yüksek çözünürlükte ki ekranı performans kaybı yaşatabilir.

Snapdragon 660 daha yüksek puan aldığından dolayı her iki cihazında denk performans sunacağını düşünüyorum. Casper’ın 3 GB belleği bulunurken Xiaomi’nin 3 GB ve 4 GB ram seçenekleri bulunuyor. Fiyat anlamında aynı düzeyde olduğu için 4 GB versiyonun ile karşılaştırmak daha mantıklı geldiği için bu yazıda onu kullandım.

Ekran ve Tasarım

Cihazların tasarım anlamında çok iyi göründüğünü düşünüyorum. Casper VIA P3 biraz daha küçük olsa da her iki cihaz ele güzel bir şekilde oturuyor. Ön panele baktığımızda Casper’ın geniş çentiği göze çarpıyor. Redmi Note 7’nin damla çentiği cihazın ekran gövde oranını daha yükse yapıyor. Casper’da ekran gövde oranı %78,79 iken Xiaomi’de %80,94 olarak hesaplanmış.

Redmi Note 7’nin 6.3 inç 1080×2340 (FHD+) çözünürlükteki ekranı 409 PPı piksel yoğunluğuna sahip. VIA P3 ise 5.86 inç 720×1520 (HD+) çözünürlükteki ekranı 288 PPI piksel yoğunluğuna sahip olup Redmi Note 7’nin çok gerisinde kalıyor. Bu ekran cihaza pil ve performans konusunda avantaj sağlasada görüntü kalitesi anlamında pek iyi olduğunu söyleyemeyiz.

Kamera ve Video Kalitesi

Cihazın kamera özellikleri tabloda detaylı olarak yazılmış. Özelliklerden Xiaomi’nin kamera olarak daha önde olduğu görülebiliyor. Casper’ın 13 MP ana kamerası karşısında Xiaomi’nin 48 MP ana kamerası birçok anlamda daha iyi diyebilirim.

Kamera Çözünürlüğü 48 MP 13 MP
Diyafram Açıklığı F1.8 F2.0
Video Kayıt Çözünürlüğü 1080p (Full HD) 1080p (Full HD)
Video FPS Değeri 60 fps 30 fps
İkinci Arka Kamera Çözünürlüğü 5 MP 5 MP
Ön Kamera Çözünürlüğü 13 MP 5 MP
Ön Kamera Video Çözünürlüğü 1080p 720p
Ön Kamera FPS Değeri 30 fps 30 fps
Ön Kamera Diyafram Açıklığı F2.0 F2.2

Fiyat ve Genel Yorum

Cihazların özellikleri hakkında yorumlarımı yazdıktan sonra fiyat hakkında birkaç şey yazmak istedim. Her iki cihaz birbirine yakın fiyatlara sahip. Bunları almak isteyen kullanıcıların dikkat etmesi gereken iki önemli nokta var. birinci nokta cihazların elbette özellikleri olacaktır. Diğer bir nokta ise servis ağı ve satış sonrası hizmet olacaktır. Xiaomi ülkemizde yeni olduğu için servis ağı anlamında pek iyi olduğunu söyleyemeyiz. Casper ise servis ağı anlamında -uzun yıllardır ülkemizde olduğu için- elbette çok daha iyi olduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan