Anasayfa / TÜM HABERLER / Şehit Mustafa Alpaklı Toprağa Verildi

Şehit Mustafa Alpaklı Toprağa Verildi

16 Ocak 2020 tarihinde Barış Pınarı Harekât bölgesinde yol kontrolü sırasında meydana gelen bombalı araç saldırısı sonucu Piyade Binbaşı Şevket Tombul Piyade Teğmen Sinan Bilir ve Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı şehit düşmüştü.

16 Ocak 2020 tarihinde Barış Pınarı Harekât bölgesinde yol kontrolü sırasında meydana gelen bombalı araç saldırısı sonucu Piyade Binbaşı Şevket Tombul Piyade Teğmen Sinan Bilir ve Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı şehit düşmüştü.

Şehit Binbaşı Şevket Tombul ve Piyade Teğmen Sinan Bilir bugün Şanlıurfa GAP Havalimanında düzenlenen askeri törenle memleketlerine yolcu edilirken aynı terör saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı da memleketi Şanlıurfada Eyyübiye ilçesine bağlı Selman Köyünde Cuma namazına müteakiben düzenlenen törenle toprağa verildi.

Selman köyünde düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin 2nci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak Kaymakamlar İlçe Belediye Başkanları siyasi parti temsilcileri askeri erkan ve şehidin ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve Şehit Mustafa Alpaklının özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılınarak helallik alındı.

Törende bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ay yıldızlı al bayrağımızın sonsuza kadar göklerde dalgalanması için bu milletin şehitler verdiğini belirterek bugün üç kahraman Mehmetçiği ölümsüzlüğe uğurladıklarını ifade etti.

Şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Erin defin sonrası şehidin babası Aziz Alpaklıya Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

Vali Erin ve beraberindekiler cenaze töreninin ardından taziye evinde aileye ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan