Anasayfa / TÜM HABERLER / Barış Pınarı’nda Ticari Hayat İçin Önemli Adım

Barış Pınarı’nda Ticari Hayat İçin Önemli Adım

Vali Erin,Türkiyenin kontrolüne geçen Telabyad’da tarım ve ticaret hayatının normale dönmesi için yapılan çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü PKK/YPGden temizlenerek Türkiyenin kontrolüne geçen Telabyad‘da tarım ve ticaret hayatının normale dönmesi için yapılan çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi SUDKOM koordinesinde geçtiğimiz günlerde hizmet binası onarılan ve Telabyad Yerel Meclisi tarafından kurucu başkanı atanan Ticaret ve Sanayi Odasında 240 üyenin kaydı güncellenmişti.

Önceki gün akşam saatlerinde Akçakale Gümrük Kapısına giden Vali Abdullah Erin burada Telabyad Yerel Meclis Üyeleri ve ile bir araya gelerek Telabyad Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyelerinin belirlendiği toplantıya katıldı.

Türkiyenin kontrolünde olan bölgelerin Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye Milli Ordusu ve geçtiğimiz günlerde göreve başlayan yerel polis gücü sayesinde daha güvenli hale geldiğini belirten Vali Erin Telabyadda tarımsal üretim ve ticaretin normal seyrine geçmesi için Türkiyenin danışmanlık ve fiili destek olmaya devam edeceğini söyledi.

Telabyadda pamuk hububat ve baklagil sınıfı tarım ürünlerinin alım fiyatının belirlendiğini ve isteyen üreticilerin ürünlerini TMOya satmaya başladığını dile getiren Vali Erin büyük bir nüfusa ve tarımsal üretim potansiyeline sahip olan ilçenin en kısa sürede kendi ayakları üzerinde durabilecek seviyeye geleceğini ifade etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan