Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Valilik’ten O İddialar İle İlgili Açıklama Geldi!

Valilik’ten O İddialar İle İlgili Açıklama Geldi!

Dün akşam Elazığ’da meydana gelen depremde zarar gördüğü iddia edilen Şanlıurfa Mehmet Akif İnan eğitim ve araştırma hastanesi acil servisi ile Haliliye ek binasının zarar gördüğü iddiaları üzerine Valilik açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada,”24.01. 2020 tarihinde Saat 20:55 sularında meydana gelen merkez üstü ELAZIĞ Sivrice olan deprem, aralarında Şanlıurfa’nın da olduğu birçok ilimizde hissedilmiş olup, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.
İlimizde de hissedilen deprem sonrası Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesinde; hastane yöneticileri ile İl Sağlık Müdürlüğü Personel Destek Başkanımız Halil BEYAZKENDİR ve İnşaat Mühendisleri ve ilgili teknikerler tarafından hastanenin tüm servisleri, odalar ve hastalar ziyaret edilmiş olup durum değerlendirilmiştir. Yapılan ilk değerlendirmede 4. ve 5. Kattaki ana koridorda DİLATASYON noktalarındaki alçıpan olan yapıların sarsıntı sonrası döküldüğü görülmüştür. Deprem güvenliği için yapılan bu noktalar haricinde binanın taşıyıcı kolonlarında hastanenin işleyişine engel olacak göçük, yıkık ve çatlak görülmemiştir. Ayrıntılı teknik inceleme devam etmekte olup hasta güvenliği açısından gerekli önlemler alınmıştır.
Ayrıca; Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak hizmet veren Haliliye ek binada bulunan acil serviste, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için önceki günlerde başlatılan tadilat sonucu açığa çıkan molozların İlimizde de hissedilen depremle ilgili olmadığı İl sağlık müdürlüğümüze bağlı teknik ekipler ve Haliliye Belediyesi teknik ekibi tarafından yerinde yapılan incelemeler neticesinde anlaşılmıştır. Yapılan teknik inceleme raporu sonrası gerekirse ilave işlemler tesis edilecektir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”Denildi.
Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan