Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Büyükelçi Önen’den Deprem Açıklaması

Büyükelçi Önen’den Deprem Açıklaması

 

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Elazığ merkezli deprem nedeniyle bir mesaj yayınladı. Şanlıurfalı Büyükelçi Önen mesajında, deprem olaylarının bir imtihan olduğunu ve Müslümanlar olarak kadere inanmak gerektiğini belirterek, depremde hayatını kaybedenlere Allahu Teâlâ’dan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifa vermesi dileğini ileterek üzüntülerini dile getirdi.

Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, son 1 hafta içersinde Türkiye’nin Ege Bölgesi illeri (Manisa), İstanbul ve Elazığ merkezli (Malatya) Doğu ve Güneydoğu illerinde de net olarak hissedilen depremle ilgili, “Büyük geçmiş olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; Biz, hakkında surenin de bulunduğu bu deprem olayları hakkında teslimiyetin en güzelini hep verdik, veriyoruz, şimdi de böyle bir imtihanla karşı karşıyayız. Allahu Teâlâ ümmeti Muhammed’i afetlerden korusun” diyerek üzüntülerini dile getirdi.

Allahu Teâlâ ümmeti Muhammed’i afetlerden korusun

Son 1 hafta içersinde Ege bölgesi illerinde, İstanbul’da ve son olarak ta Elazığ merkezli Doğu ve Güneydoğu illerinde meydana gelen depremle ilgili üzüntülerini dile getiren ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Öncelikle Türkiye’mize ve vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun. İnşaallah bir daha böyle afetler olmaz ama yine de her şeye hazırlıklı olmakta fayda vardır. Bizler elimizden gelen tedbirleri alalım ve takdiri Allahu Teâlâ’ya bırakalım. Bu konuda elimizden başka bir şey gelmez zaten. Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; Bingöl, Van, Simav, Düzce, Sakarya ve Bolu depremlerini hatırlayalım. Sabırla bu depremlerin yaraları sarıldı. Şimdi yine bir imtihandayız. Elazığ, Erzincan ile komşu ve Erzincan’da da ne tür depremler yaşadığımızı biliyoruz. Biz, hakkında surenin de bulunduğu bu deprem olayları hakkında teslimiyetin en güzelini hep verdik, veriyoruz, şimdi de böyle bir imtihanla karşı karşıyayız. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Yaralılara da Allahu Teâlâ acil şifa versin. Hele Şanlıurfa’mızda da çok şiddetli bir şekilde hissedildiği, sağlam binaların bile adeta beşik gibi sallandığı, birçok vatandaşımızın hemen sokaklara çıktıklarını, araçlarına binerek binalardan açık alanlara koştuğunu öğrendik. Şükürler olsun ki Şanlıurfa’mızda çok önemli bir sorun yok. Allahu Teâlâ Şanlıurfalı hemşehrilerimize de sabır versin. Büyük geçmiş olsun. Allahu Teâlâ ümmeti Muhammed’i afetlerden korusun” diyerek üzüntülerini belirtti.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan