Anasayfa / TÜM HABERLER / 10 ayda hızına yetişen olmadı

10 ayda hızına yetişen olmadı

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın, göreve geldiği günden bu yana ‘Haliliye için Canla Başla’ sloganı ile başlattığı hizmet atağı son sürat devam ediyor.

RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Mart 2019 yerel seçimleri ardından başkanlık bayrağını devralan genç dinamik ve çalışkanlığı ile bilinen Mehmet Canpolat, Haliliye’nin ‘ilklerin ve yeniliklerin belediyesi’ olacağını kaydetmiş ve bu doğrultuda birçok çalışmaya imza attı.

Seçilmesinin henüz 10’uncu ayında olan Canpolat, temizlik, fen işleri, park bahçe, ilaçlama, sosyal tesisler, eğitime destek, kültürel çalışmalar ve spor gibi birçok alanda yenliklere imza attı.

10 MİLYON HİBE KAZANDIRDI

İlçede temizlik ile ilgili çok ciddi bir efor sarf eden Başkan Canpolat, temizlikte araç filosuna yenilerine ekleyerek bu doğrultuda sıkıntıların yaşanamamasını engelledi. Bununla kalmayan Canpolat, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan geri dönüşüm projesi kapsamında ilçeye 10 milyon Türk Lirası hibe desteği kazandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile geri dönüşüm ve sıfır atığın hedeflendiği proje, Canpolat ile birlikte Haliliye’de hayat bulacak.

MERKEZ VE KIRSAL AYIRIMI YAPILMIYOR

Göreve gelir gelmez İlçe kırsalında hizmet görmeyen mahallelere hızlı bir şekilde giriş yapan Belediye Başkanı Canpolat, bu doğrultuda verdiği talimatlarla Fen İşleri ekipleri merkez ve kırsal ayrımı yapmadan çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çalışmaların hız kazanması için fen işleri ekiplerime takviye talimatları veren Canpolat, her fırsatta merkez ve kırsalda vatandaşlarla bir araya gelmeyi de aksatmıyor.

MİLLET BAHÇESİ İLE İLÇENİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

‘Yemyeşil bir Haliliye’ sloganı kapsamında ilçenin yeşil alanlarının artırılması için çabalarını sürdüren Belediye Başkanı Canpolat bununla ilgili birçok projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Kentte ilk olan dikey peyzaj ile ilçenin parkları çiçek bahçesine dönerken, ilçe genlinde park ve bahçelerde birbirinden farklı çiçeklerle süslendi. Daha fazlası için Ankara’da yoğun görüşmeler yapan Canpolat, ilçenin çehresini değiştirecek projenin olurunu aldı. Devteşti ve Süleymaniye Mahallelerine 118 dönüm üzerine Millet Bahçesi kurulacak.

KENTTE İLK OLAN TESİSİ HİZMETE SUNDU

Başkan Canpolat’ın ilçeye getirdiği yenlikler ve kazanımlar bununla da sınırlı kalmadı. Geçtiğimiz gün yoğun bir katılımla açılışı gerçekleşen sosyal tesis de ilklerin arasında yerini aldı Aşevi, Sosyal Market, Giyim Market ve üniversite öğrencilerine yönelik Çamaşırhaneyi içinde bulunduran sosyal tesis kentte bir ilk olma özelliği taşıyor. İhtiyaç sahibi ailelerin yararlanabileceği tesis vatandaşların hizmetine girdi.

Sosyal belediyecilik anlayışına verdiği önemle öne çıkan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, bu kapsamda sosyal yardım tesisinin yanı sıra eğitime destek olmak içinde hiçbir çalışmadan geri durmuyor. Belediye bünyesinde açılan kurslarla öğrencilere hayallerini gerçekleştirme imkanı yaratılırken, engelli vatandaşlara KPSS kursu, işaret dili kursları ile de vatandaşlara destek olunmaya devam ediliyor. Öte yandan Belediyenin Eğitim ve Kültür Merkezlerinde bulunan kütüphane ve okuma salonları da eğitİme destek amaçlı hizmet veriyor.

ATA SPORLARI MERKEZİ VE GENÇLİK KAMPI İÇİN DESTEK SÖZÜ ALDI

Haliliye ilçesine yapılması planlanan projeler için hiçbir güçlükten geri durmayan Canpolat, bu çerçevede bir araya geldiği Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’dan da ilçede yapılacak olan Ata Sporları Merkezi ve Tek Tek Dağları Gençlik Kampı projelerini anlatarak, projeler ile ilgili destek sözleri aldı. Bunun yanı sıra ilçe kırsalında yapılması planlanan semt sahaları içinde çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.

Haliliye Belediye Başkanı Canpolat’ın bir sonraki durağı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy oldu. Bakanla görüşmeleri neticesinde ‘Göbeklitepe Kültür Evi’ projesi için söz aldı.

SPORDA DA İLKLER YAŞANIYOR

Öte yandan spor ile ilgili çalışmalara destek veren Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, bu kapsamda Türkiye Voleybol birinci liginde mücadele veren Haliliye Voleybol takımı ise ligde liderliğini koruyor. Yine aynı çerçevede Haliliye Belediyesi Kıck Boks takımı, Türkiye Kıck Boks şampiyonasında 5 altın 4 bronz madalya alarak takım halinde Türkiye şampiyonu oldu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan