Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Ekmek zammı için iptal yazısı!

Ekmek zammı için iptal yazısı!

Şanlıurfa’da ekmeğe yapılan zamma tepkiler devam ediyor.

RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zamma tepkiler devam ediyor. Bir tepki de Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz’dan geldi.

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, 11 Şubat‘ta alınan yüzde 25’lik ekmek zammının iptal edilmesini talep etti. Yanmaz, ilgili komisyona iletilmek üzere Vekili Av.İbrahim Halil Kömeççi imzasıyla Şanlıurfa Valiliği’ne dilekçe gönderdi.

İşte o dilekçe:

“Vatandaşların ekonomik durumları, alım gücü ve hiç bir gerekçeye dayanmayan bir gecede alınan kararla ekmek fiyatlarının yükseltmesine itiraz ediyoruz.

Ekmek zammı ile 5 lira karşılığında 5 ekmek alan bir tüketici bu zamla sofrasına 5 ekmek yerine 4 ekmek indirmek zorunda kalacaktır. Şanlıurfa halkının sofrasından alınan bir ekmeğin yerine konulmasını saygılarımızla talep ediyoruz.

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Fırıncılar Odası’nın 11.2.2020 tarihli ekmek zammına karşı 5362 sayılı kanunun 62. maddesi gereğince yapılan bu zammın yeniden değerlendirilip iptal edilmesi için itirazlarımızı sunuyoruz. Yüzde 25’lik zammın geri alınarak ekmeğin yeniden 1 liraya Şanlıurfa halkına satılmasını saygılarımızla arz ederiz.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan