Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Kurtulmuş Urfa’dan seslendi: Bu millet büyük bir millettir

Kurtulmuş Urfa’dan seslendi: Bu millet büyük bir millettir

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıldönümü etkinlikleri basın lansmanı özel bir otelde düzenleniyor.

RHA AJANS/RHA)- AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’da katıldı.Kurtulmuş’un yanı sıra lansmana Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı, Ak Parti Milletvekilleri Halil Özcan, Ahmet Akay, Ahmet Eşref Fakıbaba, Zemzem Gülender Açanal, İbrahim Halil Yıldız, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ile STK’lar katıldı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un konuşmasından satır başları:

“Gelirken coşkuyla geliyoruz, giderken de aynı duyguyla gidiyoruz. Şanlıurfa her tarafından ayrı bir medeniyet ve maneviyatın olduğu bir şehirdir. Göbeklitepe’nin Şanlıurfa’ya büyük bir katkısının olduğunu görüyorum. İdlib’te kaybettiğimiz kahramanlarımızı minnetle ve şükranla anıyorum.

Avrupa’da bir futbol maçında ara tenli olduğu için hem de o takımın en iyi oyuncusu olduğu için Malili bir futbolcu yuhlamalarla oyundan çıkıyor. Çünkü ırkçılık veya herhangi bir inanca düşman olmak insanlık suçudur.

11 Nisan’da Şanlıurfa’nın kurtuluşunun 100.yılını kutlayacağız. İnşallah 2023’te yeni cumhuriyetimizin kurtuluşunu büyük şenliklerle kutlayacağız. Bu kurtuluş silsilesinin önemli halkalarından birisi olan Şanlıurfa kurtuluşunun güzelce kutlanması ve gelecek nesillere aktarılması önemlidir.

Bunun için daha güçlü olmamız lazım. Uyanık olmamız lazım, büyük olmamız lazım, birlik olmamız lazım. Oyunlara müsaade etmememiz lazım. Birinci dünya savaşı sonrası yenildi. Sykes-Picot diye iki diplomat var. Fransızların ve İngilizlerin yaptığı ve başlangıçta içlerinde Ruslarında var. Daha sonra Rusların çekildiği bir anlaşma var. Adamlar cetvelleri çıkardılar ve devletleri birbirinden ayırdılar.

Birileri diyor ya Libya’da ne işiniz var. Libya topraklarının tamamı Osmanlı’nındı. Bir orada laf olsun diye bulunmuyoruz. Libya halkının haklarını korumak için ordayız. Filistin topraklarının tamamı, Mekke ve Medine, Basra Körfezi, Yemen’in büyük bir bölümü, Balkanların neredeyse tamamı Osmanlı toprağıdır.

Koskoca Balkan’da Arnavutları, Sırplar Boşnakları, Türkleri birbirine düşman ederek koskoca Balkanların kaybolmasına neden oldular. Aynı şekilde Arap yarımadasında ajanlar Arapları da yanına alarak Osmanlıya düşman ettiler. Bir taraftan da Osmanlı’nın içerisinde İttihat Terakki’nin sağladığı fikirlerle insanlar Osmanlı’dan uzaklaştılar. Filistin topraklarında Osmanlı’nın ayrılmasıyla Filistin topraklarına silahlı terör örgütleri yardımıyla İsrail getirildi. Kurulan Ermeni çeteleri yardımıyla Anadolu ve etrafları darmadağın edildi. Oyun aynı oyun, zihniyet aynı zihniyet. Terör örgütleri gitmiş. Onların yerine PKK gelmiş, YPG gelmiş, DEAŞ gelmiş, FETÖ gelmiş.

Sadece emperyalistler çizdikleri bu haritalarla halkları paramparça ettiler. Dün nasıl terör örgütlerine kullanıyorlarsa bugün de aynı terör örgütlerini kullanıyorlar. Onlara inat onları halklarımın arasına koymayarak onları tasfiye edeceğiz.

Fransızların ilk işgal edeceği yer Urfa’nın Hatay’ın olduğu alanlardı. Kala kala Anadolu insanına kalan yer ise Ankara Eskişehir arasında kalan daracık yerdi. Ama ecdadımız buna izin vermedi. Eğer öyle olmasaydı falanca ülkenin PYD ve PKK’ya birçok silah vermesinin ne anlamı vardı? Böyle olmasaydı FETÖ denen eşkıya çetesinin bu kadar desteklenmesi mümkün olurdu. Bu insanları bu coğrafyaya kim getirdi. DEAŞ’ın bu bölgelerde yaptığı eylemlerin amacı neydi? İnsanları birbirine düşürmek.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan