Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Madem kazanıyordunuz niye ekmeğe zam yaptınız?

Madem kazanıyordunuz niye ekmeğe zam yaptınız?

Şanlıurfa’da ekmeğe ay başında 25 kuruş yapılmıştı. Ancak kentte bazı fırınların ekmeği 75 kuruştan sattıkları öğrenildi. Şanlıurfalı vatandaşlar ise yaşanan çelişkiye, “madem kazanıyordunuz niye ekmeğe zam yaptınız?” diyerek tepki gösterdiler.

RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da geçtiğimiz haftalarda maliyetlerin fazla olması sebebiyle Fırıncılar Odası tarafından 1 lira olan ekmeğin fiyatı 1,25 lira olarak belirlemişti.

Yaşanan bu zam olayından sonra kentte birçok fırın somun ekmeği 1 liraya satarken, tırnaklı ekmekte de durum değişmedi. Paşabağı Mahallesi’nde bazı fırınlar ekmeği 75 kuruştan satışa sunuyor.

Kent sorunlarının tartışıldığı Facebook’taki Yor Kafanı grubunda Hasan Murat Çini, ekmeği 75 kuruştan satan fırının fotoğrafını paylaşarak şu açıklamayı yaptı:

“Ekmeğe zam geldi 1.25 kuruş oldu. Ama bazı fırınlar Haliliye ilçesi Paşabağı mahallesinde 75 kuruştan ekmek satıyor bu nasıl bir iş nasıl bir çelişki. Biri yazmış peşin alırsan 75 kuruş biri yazmış ekmek 75 kuruş. Neden bizler 1.25 kuruştan ekmek yiyoruz.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan